Opel scheurt 2016 uit!5 snelste Opel-modellen van dit moment.

Opel ADAM S en Corsa OPC

Hoe kun je 2016 het beste afsluiten? Juist, door met de vijf snelste Opel-modellen van dit moment het jaar uit te scheuren. Hou je vast!

Opel ADAM S

5: Opel ADAM S

Onderschat de Opel ADAM S niet. Dit is een gooi- en smijtauto pur sang met sportieve looks. Voorin monteren we een gretige 1.4 Turbo benzinemotor met 150 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Voor een sprintje naar 100 km/u heeft de ADAM S maar 8,5 seconden nodig. De topsnelheid bedraagt 210 km/u. En wie de ADAM S tot stoppen dwingt, merkt de remkracht van de Brembo-remmen van de Corsa OPC. Don’t mess with the ADAM S.

Opel Astra 1.6 Turbo

4: Opel Astra 1.6 Turbo

Nee, van de huidige generatie Astra bestaat nog geen OPC-model. Het huidige topmodel is de Astra 1.6 Turbo. Een auto die met 200 pk heel veel indruk maakt. Is dat niet het vermogen, dan zijn dat wel de prestatiecijfers. Hij haalt een topsnelheid van 235 km/u en heeft slechts 7,0 seconden nodig om 100 km/u te bereiken. Snel he? Neem plaats en je weet wat we bedoelen.

Opel Corsa OPC

3: Opel Corsa OPC

Nog sneller dan de ADAM S en Astra 1.6 Turbo is de Corsa OPC. Een klein meesterwerk van het Opel Performance Center en een typisch voorbeeld van hoe een hot hatchback moet zijn. De Corsa OPC heeft een 1.6 Turbo met 207 pk! Een mechanische sperdifferentieel verdeelt dit motorvermogen zo efficiënt mogelijk over de twee voorwielen en tijdens remacties bijten Brembo-remmen zich met overtuiging vast aan de remschijven. De 0-100-sprint duurt 6,8 tellen. En de topsnelheid? Doe eens een gok. 210 km/u? Welnee, hij haalt 230 km/u! Gegarandeerd vuurwerk dus, zo’n Corsa OPC.

Opel GTC OPC

2: Opel GTC OPC

Wie nóg meer wenst, moet kijken naar de Opel GTC OPC: een atletische driedeurs hatchback met de kracht van een lawinepijl. Als je power wenst, dan is de GTC OPC your thing. Voorin ligt een 2.0 Turbo viercilinder benzinemotor met 280 pk, klaar om te imponeren. Dat kan ook niet anders, als je in 6,0 seconden naar 100 km/u sprint en uiteindelijk 250 km/u rijdt. Dat is uitzonderlijk snel.

Opel Insignia OPC

1: Opel Insignia OPC

“OMG”, klinkt het wanneer je de Opel Insignia OPC naar zijn topsnelheid van 270 km/u dwingt. Dit is met recht de snelste Opel van dit moment. En hij klinkt lekker! Dat komt door een 2,8-liter V6 Turbo benzinemotor met 325 pk. Dankzij vierwielaandrijving sprint de Insignia OPC in slechts 6,0 naar 100 km/u. 2017 is nog nooit zo snel begonnen. Het is een jaar om naar uit te kijken, want we lanceren zeven nieuwe Opel-modellen. Hier lees je welke.