'Vol vertrouwen naar Hellendoorn Rally'.Timo van der Marel kan kampioenschap in RC4-klasse veilig stellen.

Rallycoureur Timo van der Marel verschijnt vol vertrouwen aan de start van de Hellendoorn Rally, die komende vrijdag en zaterdag gereden wordt. Timo kan met zijn Opel ADAM R2 (opnieuw in panter livery) nu al de titel in de RC4-klasse van het Nederlands Kampioenschap veiligstellen.

De eerste race na de 'zomerstop' van het Nederlands Rally Kampioenschap is in meerdere opzichten een bijzondere. De Hellendoorn Rally is de bekendste van Nederland en is met gemiddeld 100.000 toeschouwers de drukstbezochte rally van het jaar.

Timo van der Marel verkeert het hele seizoen in topvorm en kan in de vierde van de zes wedstrijden al kampioen worden in de RC4-klasse. "Ik heb er heel veel zin in. In de zomerstop hebben we een heel sterk WK Rally gereden, waarin we knap vierde werden in onze klasse. De Opel ADAM R2 is het hele jaar al betrouwbaar gebleken en ik verwacht geen aanpassingsproblemen voor de Hellendoorn Rally", aldus Timo.

"We krijgen de komende rally opnieuw te maken met een heel sterk deelnemersveld. Ook bestaat een groot deel van het parcours uit onverharde wegen en dat is niet in ons voordeel. Het wordt met de tweewielaandreven Opel ADAM R2 moeilijk om hoog te eindigen in het algemeen klassement", zegt Timo. "Maar aan de andere kant voelen wij ons heel sterk, de ADAM R2 is super betrouwbaar en de Helledoorn Rally is een lange wedstrijd, dus er kan van alles gebeuren. Belangrijkste is dat wij kampioen worden in onze klasse!"

De eerste uitslagen kun je vinden op www.eurolhellendoornrally.com en de hele rallykalender op www.rallytiming.nl.