Opel Grandland X.Nieuwe Opel X-familielid naast Crossland X en MOKKA X.

De Opel Grandland X is de grotere broer van de Opel Crossland X. Beide zijn nieuwe crossover-modellen die in 2017 op de markt komen. Ze bieden de karaktervolle uitstraling van een SUV en een hoge mate van rijdynamiek. De Grandland X is geschikt voor mensen met een actieve lifestyle door zijn ronduit onweerstaanbare off-road-achtige uiterlijk, de hoge zitpositie, goede uitzicht rondom, prettige instap en bovengemiddeld grote bagageruimte. De vormgeving oogt stoer en elegant tegelijk. En het interieur is ontworpen voor comfort en praktisch gebruiksgemak. Ook zullen de laatste ontwikkelingen op gebied van veiligheid, comfort én connectiviteit in de nieuwe Grandland X verkrijgbaar zijn.

Passie voor avontuur
Opel positioneert de Grandland X als crossover in het C-segment, waarin ook de Astra, de Auto van het Jaar 2016, en de onlangs gelanceerde zevenzits Zafira bivakkeren. “De naam Grandland X appelleert aan passie voor avontuur en nieuwe uitdagingen, zowel in de stedelijke omgeving als daarbuiten. Onze nieuwe crossover oogt fantastisch en zal meer mensen warm maken voor het merk Opel”, aldus Opels CMO, Tina Müller.

Modellenoffensief van Opel
De Grandland X is onderdeel van het grootste Opel modellenoffensief ooit. Van 2016 tot en met 2020 staan 29 nieuwe modellen op stapel. In 2017 lanceert Opel maar liefst zeven nieuwe modellen, waaronder dus ook deze nieuwe crossover. Hij betreedt een sterk groeiende markt: in een tijdsbestek van tien jaar, van 2007 tot 2017, is het marktaandeel van SUV’s in Europa van 7 naar 20 procent gestegen. De Opel Crossland X en de Opel Grandland X zullen bijdragen aan de verdere groei van Opel.