Nieuwe Opel KARL ROCKS in de showroomsStoer uiterlijk en hoge zit gecombineerd met veelzijdigheid van de KARL

KARL ROCKS

De nieuwe Opel KARL ROCKS is bij de dealers gearriveerdstaat bij ons in de showroom. De compacte krachtpatser staat klaar om bezoekers te imponeren met zijn trendy outdoor design. Net als zijn broer, de Opel KARL, is de nieuwkomer groot in alles, behalve formaat en prijs: het model heeft een instapprijs van 14.745 euro.

Met slimme aanpassingen aan het design onderscheidt de KARL ROCKS zich niet alleen van de reguliere KARL, maar ook van zijn concurrenten. De zilverkleurige dakrails, het ruige front, de achterbumpers met geïntegreerde skid pads, wielkastverbredingen en unieke 15-inch lichtmetalen wielen in twee kleuren passen perfect bij de designdetails van Opel, zoals de kenmerkende ‘blade’, die voor de achterwielen ombuigt naar boven. In combinatie met de aflopende daklijn geeft die de KARL ROCKS een dynamische, sportieve uitstraling, terwijl hij er tegelijk stoer uitziet.

Vergrote bodemvrijheid

Dit karakter wordt benadrukt door de met 18 mm toegenomen bodemvrijheid. In- en uitstappen gaat daardoor ook gemakkelijk en de bestuurder heeft goed zich op de weg. Het maakt de KARL ROCKS tevens geschikt om het asfalt te verlaten en buiten de gebaande paden te treden.

Naadloze integratie van smartphone

Het standaard radio R 4.0 IntelliLink-systeem zorgt voor een naadloze integratie met smartphones via Apple CarPlay. De KARL ROCKS beschikt standaard over Opel OnStar, de persoonlijke assistent die 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor de berijder klaar staat. De Opel OnStar assistent kan nu zelfs hotelkamers[1]boeken en zoeken naar geschikte parkeerplaatsen[2].

Zo zuinig mogelijk

Onder de motorkap van de Opel KARL ROCKS schuilt dezelfde 1,0-liter driecilinder benzinemotor als onder die van de Opel KARL. De motor levert een vermogen van 55 kW/75 pk en is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Optioneel kunnen kopers kiezen voor de Easytronic 3.0 versnellingsbak. Opel levert de KARL ROCKS met alle veiligheids- en comforteigenschappen van de KARL. In de City-stand schakelt de stuurbekrachtiging een tandje bij, wat manoeuvreren in de stad vergemakkelijkt. Zelfs parkeersensoren, die middels akoestische signalen helpen bij het parkeren in kleine ruimtes, zijn standaard op de KARL ROCKS. Cruise control reguleert de snelheid en komt in druk verkeer optimaal tot zijn recht.

 

[1] Via booking.com. E-mailadres en creditcard vereist.

[2] Via Parkopedia.