Opel op koers naar verdere groei.Mijlpaal van één miljoen verkochte voertuigen al bereikt.

Opel op koers

Opel blijft in Europa flink groeien. In de eerste tien maanden van het jaar nam het aantal verkopen toe met 45.500 auto's naar een totaal van ruim 977.000 auto's – een groei van ongeveer 5 procent. De autofabrikant heeft dit jaar inmiddels al de mijlpaal van meer dan een miljoen verkochte auto's bereikt, twee weken eerder dan vorig jaar.

Mooie verkoopcijfers
De nieuwe modellen van Opel zorgen voor mooie verkoopcijfers. De Astra leidt met 235.000 verkopen – een toename van ongeveer 25 procent – de opwaartse trend. Opel heeft inmiddels al 300.000 orders ontvangen voor de 'Auto van het Jaar 2016'. De vraag naar de compacte SUV MOKKA X is met 75.000 orders ook groot en dat terwijl de auto nog maar sinds een paar maanden verkrijgbaar is in Europa.

Groter marktaandeel
Het Europese marktaandeel van Opel groeide in de eerste tien maanden van dit jaar licht, naar 5,81 procent, met een gestegen verkoop in twaalf markten, waaronder Nederland, dat het marktaandeel fors zag stijgen naar 8,26% in de eerste tien maanden. Hiermee bereikte Opel het beste resultaat over de eerste tien maanden van het jaar sinds 2011 – ondanks dat Opel zich heeft teruggetrokken uit de Russische markt.

'Opel blijft groeien. De cijfers tonen aan dat onze nieuwe modellen goed ontvangen zijn', vertelt Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales van Opel. 'En in 2017 leggen we de lat nog hoger met de introductie van zeven nieuwe modellen. We willen onze positie versterken in kansrijke marktsegmenten.'

Meeste lanceringen ooit
Tussen 2016 en 2020 lanceert Opel 29 nieuwe modellen en daarmee is het bezig met het grootste modellenoffensief in de lange geschiedenis van het bedrijf. Opel heeft nooit eerder zoveel nieuwe modellen in één jaar geïntroduceerd als het in 2017 van plan is. Het thema voor 2017 is '7 in 17'. Behalve de elektrische Ampera-e en de KARL ROCKS lanceert Opel volgend jaar ook de nieuwe generatie van de Insignia, het vlaggenschip van het merk. Die komt als vijfdeurs sedan (Insignia Grand Sport), als stationwagon (Insignia Sports Tourer) en als off-roader (Insignia Country Tourer). Verder komt er een nieuwe versie van de Vivaro, de Tourer. Ook introduceert Opel in het snelgroeiende CUV-segment de CROSSLAND X en nóg een nieuwkomer: een crossover-model in het C-segment.waarover Opel later meer bekendmaakt.