Van der Marel maakt indruk met ADAM R2.Supersnel eerste optreden in FIA European Rally Championship (ERC).

Van der Marel en ADAM R2 in actie

Rallycoureur Timo van der Marel heeft tijdens de uitdagende Rally Islas Canarias zijn beoogde doel behaald: in de top vijf eindigen in de RC4-klasse (voorwielaandrijving) met de Opel ADAM R2. Timo en vaste co-pilote Rebecca van der Marel eindigden uiteindelijk als vijfde, op slechts zeven seconden verschil van de nummer drie. In totaal streden er 24 auto's in de RC4-klasse om een podiumplaats. Timo: "Ik heb nog nooit zo snel gereden met de Opel ADAM R2."

Snelste tijd in RC4-klasse tijdens proef 7
De rally op Gran Canaria was het eerste optreden van Timo in het uitdagende FIA European Rally Championship (ERC). Timo streed in het ERC3-kampioenschap met in totaal dertien deelnemers om een podiumplaats. Uiteindelijk eindigde hij op een knappe vierde positie, op slechts zeven seconden van de nummer twee. Eveneens indrukwekkend is dat Timo tijdens de zevende proef de snelste tijd reed in de RC4-klasse en tijdens de vierde, achtste en elfde proef de derde snelste tijd.

In de wolken
De Rally Islas Canarias is dankzij indrukwekkende hoogteverschillen en spectaculaire landschappen bijzonder uitdagend. De rally telde in totaal twaalf proeven met een totale lengte van 207,29 kilometer. Auto’s reden te allen tijde op puur asfalt. "De testrun op donderdag verliep perfect en de ADAM R2 werd tot in de puntjes afgesteld", zegt Timo. "De juiste band kiezen op vrijdag en zaterdag was lastig, omdat het beneden extreem warm en droog was, maar in de bergen juist vochtig. Je reed soms letterlijk door de wolken. Gemiddeld reden we op 1.000 en 1.500 meter hoogte. Toch hebben we goede keuzes gemaakt met een mooie vijfde plaats als eindresultaat in de RC4-klasse."

ADAM R2 reed voortreffelijk
Timo kijkt tevreden terug op de rally op Gran Canaria. "Het podium hebben we net niet gehaald, maar desalniettemin is een vijfde plaats een knappe prestatie als je kijkt naar het extreem competitieve deelnemersveld. Ik ben supertevreden. De ADAM R2 reed voortreffelijk. Om te winnen moeten alle details kloppen. Tijdens de eerste proef hebben we tijd laten liggen: het was natuurlijk de eerste proef van het seizoen en niet alleen mijn vrouw Rebecca maar ook ikzelf werden direct wakker geschud. In de proeven daarna verliep alles uitstekend en hebben we continu voorin meegedraaid. In proef zeven noteerden we zelfs de snelste tijd in de RC4-klasse. We kijken nu al uit naar de twee rally's in Nederland. Tijdens de ELE Rally en Vechtdal Rally hebben we maar één doel: winnen in de RC4-klasse."