Opel Astra bestverkochte Opel in 2016.Astra bestseller mede dankzij IntelliLux LED Matrix koplampen.

opel-Astra-IntelliLux

De nieuwe Astra is de bestverkochte Opel in 2016. De Opel Astra is zonder twijfel een regelrechte hit, wat ook blijkt uit de talrijke onderscheidingen, zoals de titel Auto van het Jaar 2016 in Europa en ‘Das Goldene Lenkrad’ in Duitsland. Het succes is te danken aan de combinatie van een lichtgewicht constructie, zeer efficiënte motoren, buitengewoon goede connectiviteit en techniek die normaal alleen in auto’s in de premiumklasse is te vinden.

IntelliLux LED Matrix-verlichting
De intelligente IntelliLux LED Matrix-verlichting is een duidelijk voorbeeld van techniek die veel kopers overtuigt. Het is een van de meest gekozen opties. Veel Astra modellen worden geleverd met deze verlichting, die rijden met groot licht mogelijk maakt zonder andere weggebruikers te verblinden.

Matrix-systeem past verlichting automatisch aan
Het matrixsysteem dat verkrijgbaar is op de Opel Astra, bestaat uit zestien LED-segmenten, acht in elke koplamp. Het systeem past de breedte en de lengte van de koplampbundels aan de verkeerssituatie aan. Buiten de bebouwde kom schakelt automatisch groot licht in, waar mogelijk. Zodra de Opel Eye-camera op de Opel Astra andere weggebruikers signaleert, schakelen enkele of meerdere LED-segmenten uit om die weggebruikers uit de grootlichtbundel te houden. De rest van de weg en ook de bermen blijven wel volledig verlicht.

IntelliLux LED Matrix-verlichting onderscheidt ook stedelijk gebied en snelweg van elkaar. Op de snelweg is het lichtpatroon duidelijk anders ingeregeld om optimaal zicht in het donker te bieden bij hogere snelheid. Daarnaast gaan de LED-segmenten beduidend langer mee dan halogeen- of Xenon-koplampen.

Volgende generatie IntelliLux LED Matrix-verlichting in nieuwe Insignia
De volgende generatie van de IntelliLux LED Matrix-verlichting wordt geïntroduceerd in de nieuwe Insignia. Daarvan zijn de koplampen voorzien van in totaal 32 LED-segmenten, 16 per koplamp. De aanpassing van de lichtbundels aan de verkeerssituatie is nog nauwkeuriger en de lichtopbrengst is bovendien groter. Om het zicht tijdens het rijden in bochten met groot licht verder te verbeteren, bevat elke IntelliLux LED-koplamp van de Insignia een grootlichtspot met een bereik tot maar liefst 400 meter.

Duurdere uitvoeringen van Opel Astra opvallend populair
De luxe Innovation uitvoering is zeer populair. Dit komt door de zeer complete uitrusting, waaronder de persoonlijke service- en connectiviteitsassistent Opel Onstar, een met leder bekleed stuurwiel, een verstelbare middenarmsteun en mistlampen voor.