Hartslag Ben Wijnstekers tijdens de kampioenswedstrijd.

Wat doet de spannendste wedstrijd in jaren met een Feyenoord-hart? Om dit te testen hebben Opel, de Hartstichting en Feyenoord tijdens de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo de hartslag van Ben Wijnstekers gemeten. Gezien zijn verleden en betrokkenheid bij de club is hij een van de grootste supporters die Feyenoord rijk is en volgens alle partijen de ideale persoon voor de test.

De spannende momenten tijdens de wedstrijd, de enorme ontlading bij de doelpunten van Feyenoord (vooral het eerste) en de intense blijdschap na het laatste fluitsignaal zijn duidelijk zichtbaar in de grafiek die de hartslagmeting van Wijnstekers heeft opgeleverd. Met dit initiatief vragen Opel en Feyenoord aandacht voor de Hartstichting, waarmee sinds november 2014 wordt samengewerkt. Eens te meer werd duidelijk dat vreugde en opwinding een hart sneller doen kloppen. Maar wat als je hart er plotseling mee stopt?

Jaarlijks kunnen zo’n 2.500 levens gered worden als iedereen met een hartstilstand binnen zes minuten gereanimeerd wordt. Daarvoor zijn ten minste 170.000 burgerhulpverleners nodig. Het gezamenlijke doel van Opel, Feyenoord en de Hartstichting om dit aantal hulpverleners te werven, is bijna bereikt. De teller staat op 162.126 burgerhulpverleners. Het behalen van het kampioenschap is natuurlijk een prachtige climax, maar dat geldt uiteraard ook voor het feit dat er dankzij de eendrachtige samenwerking jaarlijks heel veel levens worden gered.