Ga je mee... hand in hand het veld op?

 


Uit honderden inzendingen werd Hugo gekozen als winnaar. Hij mocht op zondag 11 maart 2018 voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord - AZ, samen met de scheidsrechters het veld betreden. Samen met zijn moeder kijkt Hugo terug op deze onvergetelijke ervaring:

Met een misselijke gevoel zit ik op de achterbank richting De Kuip, wat was ik nerveus! Donderdag kreeg ik te horen dat ik gewonnen had bij de actie van Opel en voor de wedstrijd Feyenoord -AZ het veld op mag! Samen met Opa en Papa ga ik naar de wedstrijd, hoe tof!

Aangekomen bij de Kuip moesten we ons melden bij de mascotte ingang, daar stonden nog veel meer kinderen te wachten. Al snel werden we opgehaald en betraden we De Kuip via de speciale ingang! Onze tenues liggen al klaar, dus die konden we direct aantrekken. Daarna gaan we het veld op.

De spelers zijn al aan het inspelen en het stadion loopt vol. We lopen achter het doel langs, om even te zwaaien naar de tribune en gaan langs de zijlijn staan om te kijken. Niet veel later mogen we de spelerstunnel in waar de andere kids instructies krijgen; als de begeleider met z'n armen beweegt moeten ze zitten, hurken en terugrennen naar de zijlijn. Ik let goed op maar hoef dit niet te doen, want ik loop met de grensrechter mee.

De spelers komen de tunnel in om zich klaar te maken voor de wedstrijd en enkele spelers geven ons een high five, het kan nu al niet meer stuk! Nadat ik in de scheidsrechters kamer nog even met een bal mocht pinkelen worden we opgehaald. Ik word steeds enthousiaster en (even) minder zenuwachtig... even dan, want we moeten gaan opstellen in de tunnel en de scheidsrechter en spelers zullen nu snel komen. Daar sta ik dan in de spelerstunnel!

De grensrechter geeft mij een hand en de tunnel gaat open. Het gejuich is goed hoorbaar en mijn hart klopt in mijn keel. Even knijpen met m'n ogen want als de klep opengaat is de zon ineens heel fel. Daar gaan we, we lopen het veld op. Wat een gejuich en een hoop mensen. Er zijn veel camera's die filmen en foto's maken. De spelers wensen elkaar succes en de kinderen moeten nog even hurken en dan terugrennen. Ik mag met 2 meiden nog even blijven staan en de camera's verzamelen zich voor ons om de tos voor de aftrap zorgvuldig te filmen. Of filmen ze mij? ;-)

Dan komt een meneer ons halen en moeten we helaas richting de zijlijn. Ik kan hier nog wel uren blijven staan of even meedoen. Ik loop rustig mee het veld af maar bij de zijlijn moet ik echt even juichen en springen, WAT WAS DIT GAAF!

We mogen ons weer omkleden en krijgen als bedankje ook nog een mooi cadeau mee. Bij de tribune gekomen vertel ik mijn hele verhaal en laat ik m'n cadeau vol trots zien. Dan moeten we toch echt opletten want de wedstrijd is in volle gang en WE moeten we winnen natuurlijk!

Wat heb ik een mooie ervaring opgedaan, ik kan iedereen aanraden om zich op te geven, echt TOF! Ik blijf ook aanmelden want ik zie een tweede keer wel zitten en ze mogen me altijd bellen om in te vallen!


Dank jullie wel.

Groeten Hugo