Samenwerking met de Hartstichting

Opel en Feyenoord helpen samen de Hartstichting onder de noemer ‘Hand in hand voor het leven’.

Elke week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland een hartstilstand. Tijdens het sporten, op het werk, in de auto of gewoon op straat. Hulp binnen zes minuten kan de overlevingskans verdubbelen. Om in héél Nederland binnen zes minuten reanimatiehulp te kunnen bieden, zijn 170.000 vrijwilligers nodig. Dan zijn we in staat om levens te redden. Levens van voetballiefhebbers, automobilisten, buren, dorpsgenoten en wijkbewoners. Op 23 oktober 2017 is deze mijlpaal bereikt en daarmee is Nederland het eerste land ter wereld dat een landelijk netwerk van burgerhulpverleners heeft die na een oproep binnen zes minuten kunnen reanimeren.

En we gaan door...

Opel en Feyenoord blijven zich sterk maken voor de Hartstichting. Na registratie van de 170.000e burgerhulpverlener, is er een nieuw doel bepaald: 30.000 geregistreerde AED's.

Voor een optimaal werkende 6-minutenzone zijn in totaal 30.000 AED’s nodig, geregistreerd bij HartslagNu of HartveiligWonen. Nu zijn er nog maar 12.000 aangemeld, terwijl er naar schatting 100.000 in omloop zijn. Het is onbekend waar ze hangen en bovendien hangen de AED’s op plekken die niet altijd bereikbaar zijn. Dit bemoeilijkt de hulpverlening. Met 170.000 burgerhulpverleners en 30.000 geregistreerde AED’s kunnen er jaarlijks ongeveer 2.500 levens worden gered. Dat zijn zes levens per dag.

Opel. Hart voor Feyenoord.