Opel Ampera - Overview

Downloads

DE OPEL AMPERA.

Dé elektrische auto die je verder brengt.

De Ampera is niet zomaar een auto. Hij rijdt, zonder de accu tussentijds op te laden, zo’n 40 tot 80 kilometer naar gelang de omstandigheden en rijgedrag. Maar ook bij grotere afstanden blijft de Opel Ampera gewoon elektrisch verder rijden. De elektromotor wordt namelijk gevoed door een range extender (=motor generator), waardoor de actieradius wordt vergroot naar ruim 500 kilometer.

 

De Ampera is nog beperkt uit voorraad leverbaar.


Vergroten

Aerodynamisch, expressief design

Met zijn dynamische, gestroomlijnde design trekt de Opel Ampera overal direct de aandacht. Met zijn brede wielspoor oogt hij sportief, terwijl zijn heldere belijning hem élégance geeft.


Vergroten

Nieuwe manier van elektrisch rijden

Het hart van de Opel Ampera is zijn innovatieve E-REV aandrijfsysteem. Dit maakt de Ampera tot ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven, in serie geproduceerde auto met een uitgebreide actieradius.


Vergroten

Uitstekende wegligging en krachtig

De Opel Ampera ligt uitstekend op de weg en rijdt bijzonder prettig. De geavanceerde stuurinrichting met twee rondsels, McPherson-veerpoten op de vooras en een semi-onafhankelijke, meerdelige achteras zorgen samen met het lage zwaartepunt voor een zeer precies weggedrag.


Vergroten

Maximale functionaliteit, minimale zorgen

In het dagelijks gebruik is er vrijwel geen verschil tussen uw huidige auto en de Opel Ampera. Hij biedt comfortabel plaats aan vier volwassenen, heeft een flinke bagageruimte en opladen is kinderspel.


Vergroten

Een ongekend hoog niveau van veiligheid

Veiligheid krijgt in de Opel Ampera een nieuwe dimensie. Niet alleen de inzittenden, maar ook de accu en de elektrische aandrijving zijn uitstekend beschermd. Het accupakket is gevat in een robuuste stalen kooi. Het wordt elektronisch bewaakt en met vloeistof gekoeld om oververhitting te voorkomen.


Vergroten

De kracht van de toekomst

Duurzaam opgewekte elektriciteit is schoon, efficiënt en economisch. Het unieke E-REV aandrijfsysteem van de Opel Ampera biedt dan ook grote voordelen voor het milieu én voor het dagelijkse kostenplaatje.

Next Steps
Voor wie meer wil

Meer informatie over de Opel Ampera