Skip To Content
Home

Opel sluit een indrukwekkend rallyseizoen afADAC Opel e-Rally Cup groeit in populariteit

Opel kan met trots terugkijken op het afgelopen rallyseizoen. In het bijzonder de volledig elektrische ADAC Opel e-Rally Cup was een succesverhaal. De enige volledig elektrische rally-merkencup heeft zichzelf goed op de kaart gezet. Nu al nemen teams uit Duitsland, Oostenrijk, Finland, Zweden, Roemenië, Groot-Brittannië en Nederland deel.

Opel sluit een indrukwekkend rallyseizoen 2022 af

Spannende strijd

Het was in 2022 een spannende strijd om de titel tussen de Duitse Timo Schulz en Max Reiter en de Zweed Calle Carlberg, stuk voor stuk jonge talenten. Even leek Reiter een voorsprong te nemen in het klassement, maar uiteindelijk mocht Schulz zich de nieuwe ADAC Opel e-Rally Cup-kampioen noemen.

Opel sluit een indrukwekkend rallyseizoen 2022 af

Uitgebreide rallykalender

Volgend jaar breidt de klasse verder uit. Dan staan namelijk niet zeven, maar acht rally’s op de kalender. Dat komt door toenemende interesse van organiserende partijen. In heel Europa willen partijen plek bieden aan de volledig elektrische rallyklasse. Daardoor zullen ten minste vier van de acht rally’s van 2023 plaatsvinden buiten Duitsland. De definitieve kalender wordt uiterlijk in december bekendgemaakt.

Opel sluit een indrukwekkend rallyseizoen 2022 af

Corsa Rally4 in het Junior European Rally Championship

Opel is ook actief in het Junior European Rally Championship, met de Corsa Rally4. Ook in deze klasse maakt Schulz carrière. Hij promoveert volgend jaar namelijk van de e-Rally Cup naar deze Europese juniorenklasse. Daarbij wordt hij ook weer goed begeleid door Opel.

Opel sluit een indrukwekkend rallyseizoen 2022 af