Skip To Content
Opel Classics

360°  Opel classic tour

Ontdek de Opel classic collectie in ons virtuele museum. In het museum worden talloze autoschatten tentoongesteld waarVan het hart Van elke Opel-fan sneller gaat kloppen.  het goede nieuws is dat je ze allemaal gemakkelijk Vanuit je eigen huis kunt ontdekken. Waar wacht je op? Neem virtuele 360-graden tour lanGS de legendarische modellen en ontdek alles over onze rijke geschiedenis!

Collecties

De Classics

Opel Rekord, Diplomat, Kapitän, Kadett, Ascona, Calibra en de Opel GT - meer dan 120 jaar kennis en kunde hebben talloze droomauto's voortgebracht. Andere themahallen zijn gevuld met onze succesvolle raceauto's, maar ook unieke prototypes die nooit te koop zijn geweest.

Thema tours

Ongebruikelijke concepten
Het duurde niet lang na de uitvinding van de eerste benzine-aangedreven auto voor ingenieurs om naar alternatieven te kijken. In de jaren twintig richtte Fritz von Opel zich op raketaandrijving, met de RAK 2. Later volgden steeds zuinigere en efficiënte aandrijflijnen. En zo betrad Opel al in 1971 het E-tijdperk met de elektrische GT. In 2024 zal van élk Opel-model een elektrische variant beschikbaar is. Of je nu zakelijk of privé rijdt, Opel maakt elektrisch rijden bereikbaar voor iedereen! 
Start de 360° tour
Rally
Van legendarische Rally auto's als de Opel Ascona 400, Commodore GS/E and Kadett GT/E –Die hun rijders naar overwinning brachten - tot 's werelds eerste 100% elektrische Rally auto: De Opel Corsa-e Rally. In het museum kijken we terug op een rijke Rally geschiedenis.
 
Start de 360° tour
Roaring twenties 
‘Roaring Twenties’ neemt je mee naar de periode van ongetemde innovatie en vele wereldrecordpogingen. Racefietsen, raketmotoren en zelfs vliegtuigen werden ontwikkeld. Bovendien was de productie aan de lopende band de nieuwe, efficiënte manier om voertuigen te bouwen. Hierdoor daalden de consumentenprijzen en werden auto's zoals de Opel ‘Laubfrosch’ voor velen betaalbaar. 
Start de 360° tour
Mobiliteit voor iedereen
De introductie van de lopende band - gebasseerd op de Amerikaanse Ford-fabrieken - markeerde het begin van de kostenbesparende vorm van industriële voertuigproductie voor Opel. Dankzij de productie aan de lopende band, werd mobiliteit bereikbaar. De Opel "Laubfrosch", met een topsnelheid van 60 km/u, was al verkrijgbaar voor slechts 3.900 goudmarken - en later zelfs voor slechts 1.930 Reichsmark.
 
Start de 360° tour