Skip To Content
Overzicht

Opel Experience

Rijtrainingen voor iedereen

Vanwege de huidige maatregelen kunnen rijtrainingen tot herfst 2021 niet worden uitgevoerd. Houd deze pagina in de gaten voor laatste updates.

 

Al meer dan 10 jaar biedt Opel een groot aantal rijtrainingen aan, die gericht zijn op sportief en veilig autorijden. De trainingen worden gegeven door zeer ervaren instructeurs, op spectaculaire plaatsen. Ze geven jou de mogelijkheid autorijden op een totaal nieuwe manier te ervaren en je rijvaardigheid te verbeteren.

 

Het trainingsprogramma is verdeeld in drie categorieën: "Sport", "Individual" en "Special". Ervaar de ultieme dynamiek van de nieuwste Opel-modellen op het Opel Test Centrum in Dudenhofen of de legendarische Nürburgring-Nordschleife, of maak een 200 km lange panoramarit in een oldtimer. Welke training je ook kiest, je bent verzekerd van een onvergetelijke ervaring!

Locatie

Een unieke locatie: Dudenhofen

Het Opel Test Centrum in Rodgau / Dudenhofen, een kleine 30 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt is één van de modernste testcentra van Europa (en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek). Het is ook de perfecte locatie voor een onvergetelijke Opel rijtraining. 

 

Het Opel Test Centrum in Dudenhofen is één van de grootste en modernste testcentra voor auto's in Europa. Sinds 1966 onderwerpt Opel zijn nieuwe modellen hier aan de meest veeleisende tests. Eén van de hoogtepunten van het testcomplex is de spectaculaire hogesnelheids-kombaan, met steile bochten tot 40 graden. Hierop kunnen testritten met een snelheid tot 250 km/u worden uitgevoerd, zonder invloed van zijwaartse krachten. De testrijders van Opel rijden samen dagelijks zo'n 40.000 kilometer op dit complex: dat betekent zo'n tien miljoen kilometer per jaar! En ook de race- en rallywagens van Opel worden in Dudenhofen uitvoerig getest voordat ze de competitie aangaan.

 

Toon Meer Toon Minder
Dudenhofen in cijfers
 • Opel's belangrijkste testcentrum vanaf 1966
 • Totale oppervlakte van het testcomplex: 2,8m m²
 • Medewerkers: ca. 350
 • Testkilometres: ruim 40.000 per dag, 10 miljoen per jaar
 • Hoogtepunt: Hogesnelheids-kombaan (4,8 km) met bochten tot 40°; maximale snelheid 250 km/u, diameter testbaan 1,6 km
 • Locatie: 25 km van vliegveld Frankfurt, 43 km van Opel's hoofdkantoor in Rüsselsheim
 
Het testcomplex
 • Totale afstand testroutes: ruim 60 km
 • Gebouwen: 20,000 m² (werkplaatsen, testruimtes, laboratorium, tankstation, bedrijfshallen, klimaatgebouw, kantoren, vergaderzalen enz.)
 • Talloze testcircuits: slipparcours, bergroutes, passages over gravel, stof, modder en water, verschillende soorten bestrating, circuits voor de geluid- en comfortmetingen, vierbaans hogesnelheids-circuit
 • Opel Experience trainingscircuits: handling bij hoge snelheid (0,9 km, 16 bochten), performance-circuit (13 km²), en nog veel meer
 

Contactgegevens voor boekingen

De rijtrainingen Van Opel: maak het mee!

Route

Met de auto Vanuit nederland / Vanaf vliegveld frankfurt:

 

 • Volg vanaf de Nederlandse grens (Emmerich) de A3 naar Frankfurt am Main
 • Ten zuiden van Frankfurt passeer je het knooppunt "Frankfurter Kreuz" bij het vliegveld Frankfurt. Kom je vanaf het vliegveld, volg dan de route vanaf dit punt
 • Blijf op de A3, richting Würzburg
 • Bij afrit Hanau: neem de B45, richting Dieburg / Babenhausen / Rodgau
 • Bij afrit Rodgau / Nieder-Roden / Babenhausen: neem de L3116, richting Babenhausen
 • Sla na ca. 1,8 km linksaf naar het Opel Test Centrum

 

Adres:

Opel Testzentrum, 

Am Opel Prüffeld 2, 

63110 Rodgau-Dudenhofen

 

Partner

Dunlop

Dunlop is sinds jaren één van de partners van Opel, met banden die garant staan voor fenomenale prestaties en een lange levensduur. 

Algemene informatie

Alle trainingsvoertuigen worden door Opel ter beschikking gesteld. Elke auto heeft tijdens de trainingen maximaal twee inzittenden. De beschikbaarheid van de genoemde trainingsvoertuigen is onder voorbehoud en kan vanwege organisatorische redenen worden aangepast.

 

Alle genoemde tarieven zijn all-in prijzen (inclusief BTW). Voor informatie en reserveringen kun je een e-mail sturen naar Info@opel-experience.com.