Skip To Content
Technologie Video's

Opel technologie

Stap in en ervaar een nieuwe manier Van rijden

Vanaf het moment dat u in uw Opel stapt, ervaart u maximaal comfort en veiligheid met onze geavanceerde rijhulpsystemen en technologieën.

We hebben een breed aanbod aan veiligheidssystemen, allemaal bedacht om de alledaagse rit eenvoudig, veilig en comfortabel te maken.

Bekijk de videos om te ontdekken welke systemen uw persoonlijke rijervaring zouden kunnen verbeteren. Benieuwd geworden naar hoe onze systemen werken? Breng een bezoek aan de Opel-vestiging voor een proefrit zodat u deze systemen zelf kunt ervaren.

LED koplampen
De LED koplampen van Opel zijn helder, veilig en slim. Standaard gekoppeld aan Adaptive Forward Lighting of IntelliLux Matrix technologie, zorgt deze verlichting voor optimaal zicht. U bent veiliger onderweg en komt ontspannen aan op uw bestemming.
 
Adaptive Cruise Control
Onze Adaptive Cruise Control of automatische cruise control helpt bij het voorkomen van kop-staartbotsingen, en helpt u ontspannen te rijden door het overnemen van het remmen en accelereren zodat u op een veilige afstand van u voorganger blijft.
 
Automatisch inparkeren
Bij snelheden tot 30km/u, herkent Opels’ Advanced Park Assist technologie geschikte parkeerplekken voor u. Het systeem stuurt voor u. U hoeft alleen voorzichtig te remmen, gas te geven en te schakelen. Zo parkeert u (semi-) automatisch in.
 
180° of 360° parkeercamera

De 180° Panoramische achteruitrijcamera biedt als extra voordeel dat op het heldere kleurenscherm wordt getoond of voertuigen en/of voetgangers naderen.

 

Voor een nóg beter perspectief heeft Opel de 360° parkeercamera. Deze camera toont de directe omgeving als het ware van boven waardoor u ieder obstakel rond de auto in beeld heeft.

 

Zo parkeert u veilig en meer ontspannen uw auto.

 
Opel Eye assistentiesystemen

De slimme Opel Eye camera scant de weg en signaleert potentieel gevaar. Verkeersbordherkenning leest voor u de verkeersborden, terwijl Lane-Keep Assist voorkomt dat u onbedoeld van uw rijbaan raakt, indien nodig zorgt een kleine automatische stuurcorrectie dat u binnen uw rijbaan blijft.

 

Forward Collision Alert en voetgangersherkenning houden de afstand tot overige verkeersdeelnemers in de gaten en indien nodig wordt de automatische noodremfunctie geactiveerd. Zo gaat u veilig op pad.

 
Ergonomische Comfortstoelen

De ergonomisch comfortstoelen zijn AGR gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen “Aktion Gesunder Rücken e.V.". Deze stoelen zijn uitgebreid verstelbaar waardoor ze iedereen perfecte ondersteuningen bieden. Onze ergonomische stoelen zijn ontworpen om maximaal comfort te bieden aan zowel de bestuurder als zijn passagiers.

 

U bent comfortabel onderweg en komt ontspannen aan op uw bestemming, ook na een lange rit.

 
Verwarmde voorruit, stoelen en stuurwiel
Opels verwarmde voorruit verwarmt elektronisch uw voorruit met geïntegreerde draden en laat sneeuw en ijs in een mum van tijd verdwijnen. Verwarmde voor- en achterstoelen en het verwarmde stuurwiel zorgen ervoor dat u het razendsnel aangenaam warm heeft in uw Opel.
 
Keyless Open & Start Systeem
Keyless Open & Start technologie herkent u als de bestuurder van de auto en ontgrendelt automatisch de deuren en de bagageruimte van uw Opel wanneer de autosleutel binnen het bereik van uw auto komt. Door de startknop start u uw Opel zonder de autosleutel tevoorschijn te halen.
 
Elektronische Achterklep met voetsensor
Met de Elektronische Achterklep, opent en sluit u de achterklep van uw Opel automatisch met een druk op de knop of door een simpele voetbeweging onder de achterbumper. Handig als u uw handen vol heeft. U kunt de hoogte tot waar de achterklep opent instellen, wel zo handig in lage parkeergarages.