Skip To Content
Home

40 jaar Opel Corsa – Deel 5Wederom een evolutie

In 2022 blaast de Opel Corsa alweer 40 kaarsjes uit. Een mooi moment om een terug te blikken op het compacte succesnummer. Verdeeld over zes blogs zetten we iedere generatie in de schijnwerpers.

Evolutie

De Opel Corsa E is in 2014 weer een evolutie van zijn succesvolle voorganger. Voor het eerst overschrijdt het model net aan de vier meter in lengte. Het grootste nieuws zit hem echter in het interieur. Daar biedt de Opel Corsa allerlei innovaties, waarvan een aantal vooral nog bekend zijn uit hogere segmenten.

40 jaar Opel Corsa: de Opel Corsa E

Optimaal comfort en connectiviteit

Zo is de Opel Corsa E voorzien van stoel- en stuurwielverwarming, automatische klimaatregeling, een frontcamera met afstandsindicator, Traffic Sign Recognition en Lane Keep Assist. Verder zorgt het IntelliLink-infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android Auto voor optimale connectiviteit. Een 7-inch touchscreen zorgt voor optimaal bedieningsgemak.

Sportieve bestseller

Het sportieve topmodel luistert voortaan naar de naam OPC en is liefst 152 kW (207 pk) sterk. Later volgt alsnog een Corsa GSi, met 110 kW (150 pk) vermogen. Met 1,3 miljoen exemplaren is de Corsa E nog altijd een bestseller.