Skip To Content
Home

Het ADAC Opel Rally Junior Team is Europees kampioenSuccesvol dubbel debuut

Het ADAC Opel Rally Junior Team mag zich algemeen winnaar noemen van het European Junior Rally Championship (JERC). Dat is te danken aan Fransman Laurent Pellier, die bij de Barum Czech Rally Zlín zijn vierde overwinning van het seizoen in de wacht sleepte. Sterker nog, samen met zijn navigator Marine Pelamourgues domineerde hij deze vijfde ronde van het 2022 JERC-seizoen. Bij liefst elf van de dertien stages zette hij de snelste tijd neer.

ADAC Opel Rally Junior Team is Europees kampioen

Debuutseizoen

De overwinning is extra mooi omdat 2022 het debuutseizoen was van de Opel Corsa Rally4, de auto waar Pellier/Pelamourgues en het team uiteraard mee reden. De 1.2-liter driecilinder turbobenzinemotor levert een indrukwekkende 156 kW (212 pk) en een maximaal koppel van 290 Nm.

ADAC Opel Rally Junior Team is Europees kampioen

Succesverhaal

Het is overigens niet het eerste succes voor Pellier. Vorig jaar schrijf hij namelijk ook al de ADAC Opel e-Rally Cup op zijn naam. Ook het ADAC Opel Rally Junior Team heeft inmiddels al de nodige ervaring met overwinningen. Tussen 2015 en 2018 mochten Emil Bergkvist (Zweden), Marijan Griebel (Duitsland), Chris Ingram (Engeland) en Martinš Sesks (Litouwen) zich namelijk ook al Junior European Rally-kampioen noemen.

ADAC Opel Rally Junior Team is Europees kampioen