Skip To Content
Home

ADAC Opel e-Rally Cup van start!Een spectaculaire terugblik

Opel Corsa-e Rally

In het Duitse Stemweder Berg vond onlangs de seizoensopener plaats van de ADAC Opel e-Rally Cup 2021, s ‘werelds eerste merkencup voor elektrische rallyauto’s. Deze video blikt terug op het evenement. De merkencup biedt plaats aan 13 teams uit vijf landen. Nederland is ook aangehaakt.

Ook een Nederlands team!

Het Nederlandse team, dat namens Opel Nederland aan de start verschijnt, wordt geleid door Timo van der Marel die ook tevens de rol van coureur op zich neemt. Het Nederlandse team neemt deel als ‘Dare Devils’. Hiermee geeft het team, samen met Opel Nederland, elektrisch rijden een prikkelende impuls, gedurende het gehele seizoen, op én buiten het parcours.

Uniek laadprogramma ADAC Opel e-Rally Cup

Met de nieuwe ADAC Opel e-Rally Cup elektrificeert Opel nu ook de rallysport. Het tot dusver unieke concept zit vol innovaties en één daarvan is de mobiele laadinfrastructuur van ’s werelds eerste elektrische rallycompetitie. De opdracht was duidelijk: er moest een duurzame oplossing worden gevonden; voor generatoren is geen plaats in de filosofie van de ADAC Opel e-Rally Cup.

Opel Corsa-e Rally

Power House

De oplaadinfrastructuur voor de ADAC Opel e-Rally Cup, die samen met Opel Motorsport werd ontwikkeld, maakt gebruik van hernieuwbaar opgewekte elektriciteit uit het openbare elektriciteitsnet. De afgenomen middenstroom wordt ingevoerd in een transformator die speciaal is aangepast voor rallygebruik; het zogenaamde Power House. Deze vermijdt een cache en levert een maximaal vermogen van 2,0 megawatt aan 18 oplaadpunten, waarvan er zich één bevindt bij de servicetent van elke Cup-auto.

Elk laadpunt voedt de rallyauto met maximaal 140 kilowatt (kW), waarbij de Opel Corsa-e Rally kan opladen met maximaal 100 kW gelijkstroom (DC). De batterij van 50 kilowattuur (kWh) van de rallyauto zal in ongeveer 30 minuten voor 80 procent vol zijn. Zelfs tijdens een kortere service is het opladen voor de volgende klassementsproef uitstekend mogelijk.

Opel Corsa-e Rally

Over de Corsa-e Rally

De Opel Corsa-e Rally is gebaseerd op de succesvolle Opel Corsa-e en beschikt over een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor. De Corsa-e Rally is uitgerust met dezelfde 50 kWh lithium-ion batterij als de Corsa-e productieauto. Uiteraard voldoet de auto volledig aan de FIA-reglementen dankzij een geintegreerde rolkooi, brandblusser en veiligheidsharnassen. De aanschafprijs voor een Opel Corsa-e Rally bedraagt € 49.900, exclusief BTW.

Opel Corsa-e Rally