Skip To Content
Home

De historie van de Opel-stationwagens – Deel 10De Opel Astra K Sports Tourer

Opel heeft een lange en succesvolle historie met stationwagens. Van de eerste Kadett tot de huidige Astra. In een serie blogs staan wij eens stil bij deze Opel stationwagens. In dit tiende deel: de Astra K Sports Tourer.

Grote stap vooruit

In 2016 zorgt de nieuwe Opel Astra K Sports Tourer voor nog meer efficiëntie. Hoewel de buitenmaten nauwelijks zijn toegenomen, is de auto liefst 190 kg lichter dan het voorgaande model. Ook zijn er nieuwe zuinige motoren. Al met al zet de auto op technisch vlak een grote stap vooruit en de Astra wordt niet voor niets uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2016.

De historie van Opel stationwagens: de Astra K Sports Tourer

Intelligente technologieën

Wat ook aan dat succes bijdraagt is dat de Astra nog altijd nieuwe technologieën beschikbaar maakt voor het grote publiek. Een highlight zijn de nieuwe IntelliLux LED-koplampen met LED-matrix-technologie. Tot dan waren die voorbehouden aan luxe auto’s. Ook op het gebied van assistentiesystemen zet de Opel Astra een stap vooruit. Traffic Sign Assist en Lane Keep Assist met Lane Departure Warning zijn verbeterd en nieuw zijn de Following Distance Indication en Forward Collision Alert met Collision Imminent Braking.

De historie van Opel stationwagens: de Astra K Sports Tourer

Nog meer rijcomfort

Tot slot zorgt de nieuwe Astra K voor nog meer rijcomfort dankzij nieuw ontwikkelde ergonomische stoelen, die in Opel-traditie zijn voorzien van een keurmerk van de AGR. De nieuwe stoelen zijn optioneel nog verder uit te breiden met ventilatie en massagefunctie. En dat in de gewone middenklasse.

De historie van Opel stationwagens: de Astra K Sports Tourer