Skip To Content
Home

Opel heeft een nieuwe baasUwe Hochgeschurtz volgt Michael Lohscheller op

Uwe Hochgeschurtz, Brand CEO Opel

Een wisseling van de wacht. Huidig Opel CEO Michael Lohscheller gaat een nieuwe uitdaging aan buiten Stellantis, het moederbedrijf van Opel. Uwe Hochgeschurtz volgt hem per 1 september op als nieuwe Brand CEO van Opel.

Grote plannen

Hochgeschurtz krijgt een grote uitdaging, want Opel heeft grote plannen. Het Duitse automerk breidt zijn commerciële activiteiten uit naar China en stapt het tijdperk van elektrificatie binnen.

Carrière

De nieuwe Brand CEO van Opel startte zijn carrière in de automotive industrie in 1990 bij Ford, waarna hij in 2001 overstapte naar Volkswagen en in 2004 naar Renault. Hij studeerde business administration in Duitsland (Wuppertal en Keulen), het Verenigd Koninkrijk (Birmingham) en Frankrijk (Parijs Dauphine).

Op naar succes!

Uwe Hochgeschurtz treedt toe tot het Top Executive Team van Stellantis en zal rechtstreeks rapporteren aan Carlos Tavares, CEO van Stellantis. Tavares: “Ik ben Michael en zijn medewerkers zeer erkentelijk voor het realiseren van een sterk, duurzaam fundament voor Opel. Deze indrukwekkende transitie plaveit de weg voor de verdere wereldwijde commerciële uitbouw van het merk. Ik ben ervan overtuigd dat Uwe dit nieuwe hoofdstuk van Opel met succes zal leiden, dankzij zijn meer dan dertig jaar commerciële ervaring in de automotive wereld. Ik wens Michael al het beste bij de volgende stap in zijn carrière.”

Uwe Hochgeschurtz, Brand CEO Opel