Skip To Content
Home

Opel presenteert nieuwe Astra Sports TourerStijlvolle stationwagen biedt extra ruimte

Nieuwe Opel Astra Sports TourerNadat de nieuwe Opel Astra hatchback eerder dit jaar al met enthousiasme werd ontvangen, volgt nu ook de stationwagen. De volledig nieuwe Opel Astra Sports Tourer is de eerste stationwagen met het nieuwe Opel Vizor-familiegezicht. De nieuwe Opel Astra Sports Tourer heeft hetzelfde gedurfde en pure design als de hacthback. Samen met de Astra hatchback maakt de stijlvolle nieuwe Astra Sports Tourer op het gebied van design een duidelijk statement.

Nieuwe Opel Astra Sports Tourer

Lekker praktisch: bagageruimte van ruim 1.600 liter

Het sportieve design van de nieuwe Opel Astra Sports Tourer gaat gelukkig niet ten koste van de praktische eigenschappen. Dankzij een efficiënte en doordachte lay-out biedt de stationwagen zelfs met de achterbank in gebruik al 608 liter aan bagageruimte. De achterbank is in de verhouding 40:20:40 neerklapbaar, waarna een volledig vlakke laadvloer ontstaat. Dan meet de bagageruimte liefst 1.634 liter. Bij de plug-in hybrideversie is de batterij onder de laadvloer geplaatst, maar dan nog heeft de bagageruimte een inhoud van 548 tot 1.574 liter.

Nieuwe Opel Astra Sports Tourer

Ook is er de optionele Intelli-Space-laadvloer voor benzine- en dieselversies. Dit is een verstelbare laadvloer die met slechts één hand heel eenvoudig in een hogere of lagere positie of onder een hoek van 45 graden kan worden geplaatst. Zo is een flexibele indeling van de bagageruimte mogelijk, waarbij je ook spullen buiten het zicht kunt opbergen. Kortom, de nieuwe Opel Astra Sports Tourer is een echte alleskunner.

Nieuwe Opel Astra Sports Tourer

Direct leverbaar als hybride

Direct vanaf de verkoopstart is de nieuwe Opel Astra Sports Tourer ook leverbaar als plug-in hybride met een systeemvermogen van 180 pk en een volledig elektrische actieradius van tot 61 kilometer (WLTP). Natuurlijk is de nieuwe Astra Sports Tourer ook leverbaar met uiterst efficiënte benzine- en dieselmotoren. De vermogens variëren van 81 kW (110 pk) tot en met 96 kW (130 pk). Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard voor de benzine- en dieselmodellen. De krachtigste versies zijn ook leverbaar met achttrapsautomaat.

Nieuwe Opel Astra Sports Tourer

Een echte Astra

Verder is de nieuwe Opel Astra Sports Tourer net zo luxe en digitaal als de hatchbackvariant. Zo is ook de stationwagen voorzien van koplampen met IntelliLux Pixel LED-verlichting met in totaal 168 LED-elementen. In het interieur is er het volledig digitale Pure Panel, voor een pure, intuïtieve rijbeleving dankzij de bediening als bij een smartphone. Daarover gesproken: allerhande telefoonkabels zijn overbodig in de nieuwe Astra Sports Tourer, want de auto is standaard voorzien van draadloze Apple CarPlay en Android Auto.

De in eigen huis ontwikkelde AGR-gecertificeerde voorstoelen worden bestempeld als de beste in hun klasse en bieden een groot aantal (optionele) aanpassingsmogelijkheden. In combinatie met nappaleren bekleding beschikt de bestuurder zelfs over stoelventilatie en een massagefunctie, terwijl ook de achterbank over stoelverwarming beschikt. Daarnaast wordt de bestuurder geassisteerd door tal van (optionele) rijhulpsystemen, variërend van een head-up display (Intelli-HUD) tot semi-automatische Intelli-Drive 2.0.

Nieuwe Opel Astra Sports Tourer