Skip To Content
Home

Van Kadett en Astra: Astra L (2021)Elektrificatie breekt door

Opel Astra L

De Opel Kadett en Astra zijn al 85 jaar toonaangevend en vernieuwend. Dat vraagt om een terugblik die teruggaat van het prille begin tot de allernieuwste Opel Astra L. In deze aflevering staat de allernieuwste Astra L centraal. Het is de allereerste Astra met een geëlektrificeerde aandrijflijn.

Compacte gezinsauto

De zesde generatie Opel Astra is opnieuw klaar om het voortouw te nemen in zijn klasse en de traditie voort te zetten die 85 jaar geleden begon. Dat was in 1936, toen Opel als eerste Duitse autofabrikant met de Kadett een betaalbare compacte gezinsauto op de markt bracht.

Tweede Wereldoorlog

De markt van compacte auto’s kwam echter pas na de Tweede Wereldoorlog goed op gang. Toen steeg de vraag naar de Opel Kadett exceptioneel snel. De groeiende verkoop droeg bij aan het Duitse ‘Wirtschaftswunder’, oftewel de periode van economische wederopbouw. De vraag werd zo groot dat Opel in 1962 in Bochum speciaal voor de Kadett een nieuwe fabriek bouwde. Deze Kadett vormde ook de inleiding voor een decennialang marktleiderschap van Opel in Nederland; van 1968 tot en met 2003 voerde Opel in Nederland de verkoopstatistieken aan.

Innovaties

Het was de kunst om niet op de lauweren te rusten. Opel voorzag daarom elke modelgeneratie van innovaties, zoals een nieuwe watergekoelde 1,0-liter viercilinder benzinemotor in 1962 voor de Kadett A, een sensationeel aerodynamische carrosserie voor de Kadett E (1984) en de Adaptive Forward Lighting (AFL) koplampen van de Astra H (2004).

PHEV

Die historische lijn van vernieuwing is nu doorgetrokken in de nieuwe Astra, die met zijn krachtige, pure design en toonaangevende technologie – inclusief plug-in hybride aandrijving – een nieuwe hoofdstuk vormt in het grote Kadett/Astra-boek.

Op naar succes!

Voor het eerst is elektrische aandrijving (plug-in hybride) beschikbaar, naast zeer efficiënte benzine- en dieselmotoren. De nieuwe Opel Astra valt op door de designtaal, met aan de voorzijde het nieuwe merkgezicht – de Opel Vizor. De Astra L is kortom klaar om aan 85 jaar succes in het C-segment weer een nieuw hoofdstuk toe te voegen.

Opel Astra L