Skip To Content
Home

Timo van der Marel in ADAC Opel e-Rally CupNederlander gaat strijd aan met Corsa-e Rally

Opel Corsa-e Rally

Leuk autosportnieuws: de Nederlandse rallyrijder Timo van der Marel zal samen met navigator Erwin Berkhof namens Opel Nederland aan de start verschijnen van het eerste seizoen van de ADAC Opel e-Rally Cup. Dit is ’s werelds eerste rally-competitie met elektrische auto’s.

Testkilometers

In Opels testcentrum in Dudenhofen (Duitsland) ontvingen de eerste rallyteams onlangs hun auto en bijbehorende uitrusting. Bij de aflevering van de Corsa-e Rally kregen de teamleden ook een uitgebreide uitleg over de nieuwe e-technologie en was er gelegenheid om de eerste kilometers in de 100 kW (136 pk) sterke Corsa-e Rally af te leggen. Om het volledige potentieel van de auto’s te ervaren konden de coureurs meerijden over het spectaculaire parcours van de testbaan, met Opel rallylegende Volker Strycek achter het stuur.

Belangrijke stap

“Het afleveren van deze auto’s is een belangrijke stap voor ons, voor de teams en voor het project”, zegt Jörg Schrott, directeur Opel Motorsport. “Het is een duidelijk signaal dat de ADAC Opel e-Rally Cup bijna van start kan gaan. De spanning voorafgaand aan het eerste seizoen is voor iedereen voelbaar.”

Opel Corsa-e Rally

Nederlandse deelname

Aan het eerste seizoen van de ADAC Opel e-Rally Cup doen teams mee uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België, het Verenigd Koninkrijk én Nederland. Het Nederlandse team, dat namens Opel Nederland aan de start zal verschijnen, wordt geleid door Timo van der Marel, die zelf achter het stuur van de elektrische Corsa-e Rally plaatsneemt.

Unieke livery in aantocht

Van der Marel: “Het is geweldig om als Nederlander de primeur te hebben om te kunnen deelnemen aan de eerste elektrische rallycompetitie ter wereld. De Opel Corsa-e Rally heeft inmiddels laten zien waartoe hij in staat is en met het hele team kijken we ernaar uit om de auto ook echt in competitie te ervaren. Inmiddels is de laatste hand gelegd aan de livery van onze auto, die zeer onderscheidend is ten opzichte van de concurrentie. Wij zullen als ‘Dare Devils’ aan de start verschijnen. Hiermee willen we, samen met Opel Nederland, elektrisch rijden een prikkelende impuls geven. Gedurende het gehele seizoen, op én buiten het parcours.”

Eerste wedstrijd

De seizoensopener van de ADAC Opel e-Rally Cup 2021 vindt plaats op 11 en 12 juni, met de ADAC Rally Stemweder Berg. Ter voorbereiding nemen de teams vooraf deel aan een testevenement om vertrouwd te raken met de nieuwe auto en de laadinfrastructuur. Ook krijgen de teams een hoogspanningstraining en na afloop bijbehorende certificering van TÜV Thüringen.