Skip To Content
Home

Trendy en duurzaam: de kleuren van Opel‘3-wet’-lakproces zorgt voor minder CO2-uitstoot

De nieuwe Opel Astra en Opel Mokka zijn leverbaar in aansprekende kleuren. Maar wist je dat die kleuren ook nog eens lekker duurzaam zijn? En hoe komt zo’n kleur eigenlijk tot stand? Daar staan we in dit blog eens bij stil.

Mengen maar!

De juiste kleur laat een auto extra goed tot zijn recht komen. Daarom wordt al vroeg bij de ontwikkeling van een nieuw model nagedacht over de kleuren voor de auto. Daarbij wordt natuurlijk gekeken naar kleurtrends, maar ook naar eerdere ervaringen. Op de designafdeling wordt, bijna als een chef-kok die een gerecht verzint, een nieuwe kleur samengesteld.

Na goedkeuring door het management wordt de ‘productieversie’ van de kleur ontwikkeld in samenwerking met de verfleverancier van de Opel-fabrieken. Het ontwikkelen van een nieuwe kleur kan alles bij elkaar tot wel vier jaar duren. Bovendien moet de kleur al 12 maanden voor de productiestart van de nieuwe auto klaar zijn, om zo de spuitrobots goed te kunnen afstellen.

Trendy en duurzame kleuren van Opel

‘3-wet’-lakproces: CO2 besparend

De kleuren zien er niet alleen goed uit, maar zijn ook nog eens duurzaam. Dat is te danken aan het zogenaamde ‘3-wet’-lakproces van de Opel-fabriek in Rüsselsheim. Daarbij wordt een nieuwe laklaag al toegevoegd voor de eerdere droog is. Dat scheelt weer een stap in het droogproces en levert daarmee een grote energiebesparing op. Ook het watergebruik tijdens de productie neemt hierdoor aanzienlijk af.