Skip To Content
Home

De voordelen van de Opel Vivaro-e HYDROGENOpel Vivaro-e HYDROGEN valt in de prijzen

De innovatieve, door waterstof aangedreven Opel Vivaro-e HYDROGEN maakt indruk. Hij is nu zelfs uitgeroepen tot winnaar van de KS Energie- en Milieuprijs. Wat hem zo goed maakt? We zetten de sterke punten eens op een rij.

Emissievrij onderweg

Ten eerste is er natuurlijk de emissievrije aandrijving. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook praktisch door de gegarandeerde toegang tot eventuele milieuzones.

De voordelen van een waterstof bedrijfswagen

Net zo praktisch

Ook niet onbelangrijk: alle praktische eigenschappen van de brandstofversie blijven gewoon behouden. Van laadvolume tot laadvermogen. Opel heeft de waterstofaandrijving lekker compact weten te houden, waardoor de volle 5,3 tot 6,1 m3 aan laadvolume behouden blijft, net als het laad- en trekvermogen van tot 1.000 kg. Ook het gebruiksgemak neemt niet af, want de waterstoftanks tank je gewoon in slechts drie minuten weer vol, goed voor een actieradius van 400 kilometer.

De KS Energie- en Milieuprijs

De Opel Vivaro-e HYDROGEN is nu dus ook uitgeroepen tot winnaar van de KS Energie- en Milieuprijs. Dat is een prijs die wordt uitgereikt door de Automobielclub Kraftfahrer-Schutz e. V. De prijs bekroont al veertig jaar lang innovaties op gebied van milieu in de auto- en mobiliteitsbranche. Naast de genoemde voordelen roemt de jury vooral dat Opel de waterstoftechniek nu al gewoon op de markt brengt.

Toch liever een batterij-elektrische bedrijfswagen? Dan heeft Opel ook de Combo-e, Vivaro-e en Movano-e in het aanbod.

De voordelen van een waterstof bedrijfswagen