Opel Alternative Engines - Overview

ecoFLEX technologie

Lees hier meer over de ecoFLEX technologie van Opel.

Lees verder

Bi-Fuel en CNG.

Economisch en krachtig.

Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de Opel modellen het milieu zo min mogelijk belasten en tegelijkertijd toch de krachtige prestaties leveren, flexibel zijn en gemak biedt zoals u van Opel verwacht. Wij zijn niet alleen continu bezig met het verbeteren van onze motoren, maar we werken ook aan een volledig aanbod van nieuwe, schonere motoren en zuinigere motoren. De ecoFLEX-modellen met Bi-Fuel (LPG) en CNG (Compressed Natural Gas) bieden u een mileubewuste en kost-efficiente oplossing. Twee zaken minder om u zorgen over te maken.


Opel Meriva Vergroten

Bi-Fuel

Bijna alle Opel modellen zijn nu leverbaar met een sterke en zeer zuinige Bi-Fuel ecoFLEX-motor. De Bi-Fuel motor kan zowel op LPG als op benzine rijden. Met de relatief lage prijs voor LPG in Nederland – in vergelijking met benzine en diesel – is dit Bi-Fuel-offensief van Opel een interessant alternatief voor heel autorijdend Nederland. Zakelijke rijders profiteren bovendien in veel gevallen van een lagere bijtellingscategorie, namelijk 22%.

Opel Zafira Tourer Vergroten

CNG

Rijden op CNG is zeer lucratief. Compressed Natural Gas is een zeer voordelige brandstof en de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen is aanzienlijk beperkter dan die van auto’s met een vergelijkbare benzine- of dieselmotor. Opel heeft al ruim tien jaar ervaring met CNG en heeft met de CNG-versies van de Zafira Tourer en de Combo (Tour) twee financieel interessante opties. Bovendien gelden tot het einde van het jaar diverse subsidieregelingen en aantrekkelijke aanbiedingen.