Skip To Content
Home

160 jaar Opel-innovaties – Deel 8Innovatie: elektrisch rijden

In 2022 viert Opel zijn 160-jarig jubileum. Al die jaren heeft Opel innovaties bereikbaar gemaakt voor het grote publiek. In een serie blogs blikken we terug op enkele van de belangrijkste innovaties. In dit achtste en laatste deel: elektrisch rijden.

Schone uitlaatgassen

Ook op gebied van milieu heeft Opel de nodige innovaties geleverd. Zo is de Opel Corsa 1.3i in 1985 al leverbaar met driewegkatalysator. Het is dan de eerste compacte Europese auto die daarmee is uitgerust. Vanaf het voorjaar van 1989 zijn alle Opel-modellen voorzien van een systeem voor uitlaatgasnabehandeling.

160 jaar Opel-innovaties: elektrisch rijden

Elektrische records

Opel is ook al vroeg bezig met elektrificatie. In 1971 vestigt de Elektro GT zelfs zes sensationele records voor elektrische auto’s. In de recente geschiedenis zet Opel grote stappen met de Ampera, die niet voor niets wordt uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2012.

160 jaar Opel-innovaties: elektrisch rijden

Grootste elektrificatieplannen

In 2019 brengt Opel elektrificatie naar het compacte segment, met de volledig elektrische Corsa-e. Zo wordt elektrisch rijden voor een nog grotere groep bereikbaar. Ook aan andere vormen van elektrificatie wordt gedacht. Waterstof-elektrische aandrijving bijvoorbeeld, wat in de vorm van de Vivaro-e HYDROGEN zelfs gewoon al te koop is. Dat is nog maar het begin, want Opel heeft grootste plannen op gebied van elektrificatie. Voor 2024 zijn alle Opel-modellen leverbaar met een vorm van elektrificatie. Vanaf 2028 levert Opel in Europa zelfs alleen nog emissievrije modellen.

160 jaar Opel-innovaties: elektrisch rijden

Elektrische autosport

Dat volledig elektrische aandrijving ook prima samengaat met autosport, bewijst Opel met de Corsa-e Rally. Daarmee is Opel de eerste fabrikant van een volledig elektrische rallyauto. Niet alleen laat Opel zien dat volledig elektrisch rallyrijden net zo spectaculair is, ook stelt het hiermee alvast de toekomst van de rallysport veilig.

160 jaar Opel-innovaties: elektrisch rijden