Skip To Content
Home

40 jaar Opel Corsa – Deel 3Never change a winning team

In 2022 blaast de Opel Corsa alweer 40 kaarsjes uit. Een mooi moment om een terug te blikken op het compacte succesnummer. Verdeeld over zes blogs zetten we iedere generatie in de schijnwerpers. Deze keer de geëvolueerde derde generatie, de Opel Corsa C.

Never change a winning team

Met het bekende motto ‘never change a winning team’ gaat Opel aan de slag met de ontwikkeling van de derde generatie Opel Corsa. Met een nagenoeg identiek ontwikkelingsteam wordt gewerkt aan een evolutie van het uitgaande model. Ondanks de gegroeide afmetingen behoudt de auto de jeugdige uitstraling van zijn voorganger. Opnieuw groeit de Corsa tien centimeter in lengte, wat samen met een langere wielbasis en wat extra breedte zorgt voor nog meer interieurruimte.

40 jaar Opel Corsa: de Opel Corsa C

Technische verbeteringen

Ook op technisch vlak worden grote verbeteringen doorgevoerd. Zo is de carrosserie voortaan volledig gegalvaniseerd. De nieuwe Ecotec-benzinemotoren en direct ingespoten turbodiesels zijn verfijnd en leveren meer vermogen bij toch een lager brandstofverbruik. Ook voldoen alle varianten al aan de Euro 4-emissienormen. Ook deze generatie Corsa is weer een succes, met 2,5 miljoen verkochte exemplaren.

40 jaar Opel Corsa: de Opel Corsa C