Skip To Content
Home

40 jaar Opel Corsa – Deel 6Gewilder dan ooit

In 2022 blaast de Opel Corsa alweer 40 kaarsjes uit. Een mooi moment om een terug te blikken op het compacte succesnummer. Verdeeld over zes blogs zetten we iedere generatie in de schijnwerpers.

Gewilder dan ooit

Om maar met de deur in huis te vallen, de huidige zesde generatie is de populairste Corsa ooit. Vorig jaar was de Corsa in Duitsland het populairste model in zijn segment en de bestverkochte auto in het Verenigd Koninkrijk. De volledig elektrische Opel Corsa-e won het ‘Gouden Stuurwiel 2020’ en is nu al goed voor ongeveer een kwart van de totale Corsa-verkopen.

Volledig elektrisch

De zesde generatie Opel Corsa kwam in 2019 op de markt en zet weer een grote stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger. Niet in de laatste plaats doordat hij voor het eerst leverbaar is in een volledig batterij-elektrisch aangedreven versie: de Corsa-e.

40 jaar Opel Corsa: de Opel Corsa F

Veiligheid voorop

Ook op gebied van veiligheid biedt de Opel Corsa een hoop. Sterker nog, opnieuw brengt het model innovaties uit de hogere segmenten naar de compacte klasse. Zo is hij leverbaar met de adaptieve en niet-verblindende IntelliLux LED Matrix-verlichting. Daarnaast zijn er geavanceerde assistentiesystemen zoals Forward Collision Alert met automatische noodstop en voetgangersherkenning. Adaptieve cruise control op basis van radar zorgt voor meer ontspanning tijdens het rijden.

Rijplezier

Het lagere zwaartepunt, wat bij de Corsa-e nog eens wordt versterkt, zorgt voor nog betere rijeigenschappen. De nieuwe Opel Corsa is directer en dynamischer. Geen wonder dat de Opel Corsa zo snel is uitgegroeid tot een van de populairste compacte auto’s in Europa.

40 jaar Opel Corsa: de Opel Corsa F

Corsa-e Rally

De nieuwste generatie Opel Corsa brengt zelfs innovaties naar de autosport. Als Opel Corsa-e Rally laat hij zien hoe spectaculaire rallyprestaties goed samengaan met milieuvriendelijkheid. Met de Corsa-e Rally is Opel de eerste fabrikant met een batterij-elektrische rallyauto. Hij heeft ook zijn eigen rallyklasse: de ADAC Opel e-Rally Cup.

40 jaar Opel Corsa: de Opel Corsa F