Skip To Content
Home

2022 is Opel jubileumjaarDriemaal feest voor Opel in 2022

2022 is Opel jubileumjaar

2022 wordt een feestjaar voor Opel. Er zijn namelijk drie feestjes te vieren. Opel zelf viert zijn 160e verjaardag, de Kadett viert zijn 60-jarig jubileum en het is alweer 40 jaar geleden dat de eerste Corsa op de markt kwam.

Opel 160 jaar

Opel werd opgericht op 21 januari 1862. Aanvankelijk maakte het naaimachines, maar al snel kwamen daar in 1886 fietsen bij. Met succes: Opel werd marktleider in beide markten. In 1898 werd het aanbod verder uitgebreid met de eerste auto’s. Ook dat werd een succesverhaal en al snel werden auto’s met stip het belangrijkste product. In 1929 sloot Opel zich aan bij het grote General Motors-concern. Zij het soms onder de vlag van een ander merk, zorgde dit ervoor dat de modellen van Opel al snel wereldwijd werken verkocht, van de VS tot Azië. Sinds 2017 hoort Opel bij de PSA Group, dat in 2021 werd omgedoopt tot Stellantis. Daarmee is Opel nog steeds een speler van wereldformaat.

2022 is Opel jubileumjaar

Opel Kadett 60 jaar

Dat is natuurlijk mede te danken aan de populaire modellen die Opel op de markt bracht. Neem nou de Kadett. Zestig jaar geleden werd het eerste model geïntroduceerd, de Kadett A. De auto zou in de jaren daarna een bepalende rol gaan spelen in zijn segment. De Kadett werd door velen als de maatstaf gezien. In hun tijd waren de Kadetts niet uit het straatbeeld weg te denken. In 1991 nam de Astra het stokje van de Kadett over, maar aan de leidende rol veranderde weinig. Nog altijd maakt de Astra innovaties bereikbaar voor de massa, nu ook met geëlektrificeerde aandrijving.

2022 is Opel jubileumjaar

Opel Corsa 40 jaar

De eerste Corsa zag in 1982 het levenslicht. Vanaf het eerste model deed de Corsa waar Opel om bekendstaat: technologieën en uitrustingen uit ‘hogere klassen’ betaalbaar en bereikbaar maken voor het grote publiek. Ook weer met succes: de Corsa heeft al vele prijzen in de wacht gesleept en alle generaties bij elkaar zijn inmiddels meer dan 18 miljoen Opel Corsa’s verkocht!

2022 is Opel jubileumjaar