Skip To Content
Home

3x Opel EV-bedrijfsauto’s van vroegerElektrische bedrijfswagen van Opel ouder dan je denkt

Opel elektrische bedrijfsauto

Opel zet vol in op elektrische aandrijving, ook in het bestelautosegment. Denk maar aan de nieuwe Opel Combo-e Cargo, Opel Vivaro-e en de Opel Movano-e. Maar wist je ook dat Opel al veel eerder volledig elektrische bedrijfsvoertuigen heeft ontwikkeld? Kijk maar even mee naar deze drie EV’s van vroeger.

1: Bedford Blitz Luxus-Pullmann 1979

We trappen af in 1979. In dat jaar wordt de Bedford Blitz Luxus-Pullmann gepresenteerd. Hoe zit het nu precies? In de jaren zeventig concentreerde Opel zich op personenauto’s en werd de productie van bedrijfswagens verplaatst naar de Vauxhall-fabriek in Luton, Engeland. De Opel Bedford Blitz werd aangedreven door Opel-dieselmotoren en Vauxhall-benzinemotoren, maar er werd ook getest met een volledig elektrisch model. Dat was de Bedford Blitz Luxus-Pullmann. De Lucas Electric Crewbus is een bekend voorbeeld en sierde destijds op de persfoto’s. Let bij dit model vooral op de cosmetische aanpassingen, zoals de halfdichte grille en natuurlijk op de groene kleurstelling.

Opel

2: Opel Combo plus 1995

Snel door naar 1995. In dit jaar debuteert de Combo Plus bedrijfswagen, voorzien van twee natrium/nikkel-chlorideaccu’s in combinatie met een 45 kW 3-fase asynchrone elektromotor. Opel was met het model een van de eerste fabrikanten met een compacte elektrische bedrijfsauto. In feite kun je deze Combo Plus zien als de voorloper van de nieuwe Opel Combo-e Cargo.

Opel

Opel

3: Opel Vivaro e-Concept 2010

We eindigen deze lijst in 2010. In dat jaar debuteert de Vivaro E-Concept op de IAA-bedrijfsvoertuigensalon in Hannover. Deze elektrische bestelwagen heeft op papier een gecombineerde range van meer dan 400 kilometer en een laadvermogen van 750 kilogram. Het studiemodel wordt aangedreven door een 111 kW elektromotor met 370 Nm aan koppel. De puur elektrische range komt uit op 100 kilometer, maar die kan met een range-extender worden uitgebreid naar meer dan 400 kilometer.

Opel

Opel