Skip To Content
Home

30 jaar Opel in EisenachOpel-fabriek in Thüringen viert feest

Dertig jaar geleden opent Opel een fabriek in Eisenach. Het is dan een zeer moderne fabriek, die producten van hoge kwaliteit kan leveren. Sindsdien hebben vele Opel-modellen deze fabriek in Thüringen verlaten, van de Astra tot de Corsa en de Adam. Vandaag de dag rolt de Opel Grandland er van de lijn. Een succesvol verhaal dus, die fabriek. Het jubileum wordt dan ook uitgebreid gevierd.

Opel-fabriek Eisenach viert 30-jarig jubileum

Technologisch geavanceerde fabriek

Bij opening in 1992 is de Opel-fabriek in Eisenach een soort mijlpaal. Met deze fabriek is Opel een van de eerste Duitse autofabrikanten die een fabriek opent in het oostelijke deel van het herenigde Duitsland. Daarmee is de fabriek een belangrijke investering in de regio. De fabriek wordt al snel een integraal onderdeel van stad en regio. Los daarvan is het ook een van de modernste autofabrieken ter wereld op gebied van duurzaamheid, fabricagetechnologie en productiesystemen. Daarbij wordt het welzijn van de werknemers natuurlijk ook niet vergeten.

Opel-fabriek Eisenach viert 30-jarig jubileum

Een kijkje achter de schermen

Op 17 september werd het jubileum uitgebreid gevierd met een ceremonie, waarbij ook Bodo Ramelow, premier van Thüringen, aanwezig was. Na de ceremonie kregen bezoekers de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de productie van de Opel Grandland. Ook konden de bezoekers een proefrit maken met de Mokka-e, nieuwe Astra of zelfs een vorkheftruck. Tot slot gaf de brandweer een demonstratie, kon men in de spuiterij een persoonlijke noot achterlaten op een auto en waren er activiteiten voor kinderen.

Opel-fabriek Eisenach viert 30-jarig jubileum