Skip To Content
Home

Nieuwe Opel Astra als sportieve GSeOok als Sports Tourer

De terugkeer van de legendarische letters GSe is nauwelijks bekendgemaakt, of Opel presenteert al de eerste modellen: de Opel Astra GSe, ook leverbaar als Sports Tourer GSe. Beide bieden een optimale balans tussen rijcomfort en prestaties en dat met een lekker laag brandstofverbruik.

De nieuwe Opel Astra GSe

Indrukwekkende cijfers

De Opel Astra GSe-modellen combineren namelijk een vermogen van liefst 165 kW (225 pk) en een maximumkoppel van 360 Nm met een brandstofverbruik van slechts 1,1-1,2 l/100 km (WLTP, voorlopige waarden). Een indrukwekkende combinatie! Tel daarbij op het rijplezier door de snelle en voorspelbare reacties op input van de bestuurder.

De nieuwe Opel Astra GSe

Sportievere afstelling

De sportieve rijeigenschappen worden mede mogelijk gemaakt door het 10 mm verlaagde onderstel en een directere afstelling van de besturing en demping. Tot slot zijn ook de eigenschappen van het ESP-systeem aangepast op de GSe-uitvoering, zodat de bestuurder letterlijk en figuurlijk wat extra speelruimte heeft met de grip.

De nieuwe Opel Astra GSe

Uiterlijke kenmerken

De Opel Astra GSe-modellen zijn ook visueel makkelijk te herkennen. De 18-inch lichtmetalen wielen zijn geïnspireerd op de volledig elektrische Manta GSe-concept, er zijn modelspecifieke bumpers en tot slot zijn er GSe-logo’s. In het interieur zijn met alcantara beklede sportstoelen te vinden. Comfort wordt overigens niet vergeten, want ook deze sportstoelen hebben een AGR-certificering.

De nieuwe Opel Astra GSe