Skip To Content
Home

40 jaar Opel Corsa – Deel 2De ‘ladies darling’

In 2022 blaast de Opel Corsa alweer 40 kaarsjes uit. Een mooi moment om een terug te blikken op het compacte succesnummer. Verdeeld over zes blogs zetten we iedere generatie in de schijnwerpers. Deze keer de Opel Corsa B, geproduceerd van 1993 tot 2000.

Ladies darling

Waar de eerste Opel Corsa nog enigszins op ‘de man des huizes’ was gericht, besluit Opel om van de Corsa B een echte ‘ladies darling’ te maken. Het resultaat is een Opel Corsa met veel ronde en ‘zachte’ vormen, waarmee hij ook perfect past in de trends van de jaren ’90. Samen met koplampen die als grote blije ogen de wereld in kijken heeft de Corsa B een aansprekend, jeugdig uiterlijk.

40 jaar Opel Corsa: de Opel Corsa B

Ruimer en veiliger

Mede dankzij tien centimeter extra lengte biedt de Opel Corsa B veel meer interieurruimte dan het eerste model. Ook biedt hij meer veiligheid, met onder meer ABS, verstevigde zijkanten en airbags voorin. Ook de motoren waren verbeterd, met brandstofinjectie en katalysatoren. De sportieve GSi leverde dankzij zestien kleppen betere prestaties en de diesel was dankzij een turbo nog krachtiger.

Vele vormen

Opnieuw is de keuze aan carrosserievormen reuze. Hoewel sommige varianten zijn voorbehouden aan bepaalde markten, is de Corsa B leverbaar als drie- en vijfdeurs hatchback, vierdeurs sedan, vijfdeurs stationwagen en tweedeurs pick-up. Met ruim vier miljoen verkochte exemplaren is de tweede generatie Opel Corsa wederom een succes.

40 jaar Opel Corsa: de Opel Corsa B