Skip To Content
Home

Opel Astra is compacte auto van het jaarDuitse vakjury zet Opel Astra op afstand van concurrenten

De nieuwe Opel Astra mag alweer een onderscheiding achter zijn naam noteren. Nadat hij recent het Gouden Stuurwiel won, is hij nu ook uitgeroepen tot German Compact Car of the Year. Volgens de vakjury won de Astra met grote afstand op zijn concurrenten.

Opel Astra is German Compact Car of the Year

Goede scores op verschillende gebieden

Met name de vele innovatieve veiligheidstechnologieën aan boord van de nieuwe Opel Astra wisten de jury te overtuigen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat die in het betaalbare segment worden aangeboden. Ook het brede motorenaanbod met ook geëlektrificeerde aandrijfvarianten wordt door de jury erg gewaardeerd. Tot slot waren er lovende woorden over het opvallende design en het rijplezier van de nieuwe Opel Astra.

“De Opel Astra onderscheidt zichzelf in het segment en is een echte allrounder, die ons in ieder opzicht overtuigt. Dat geldt ook voor subjectieve criteria zoals design en rijplezier, zaken waarmee hij zich echt onderscheidt van de concurrenten”, zegt jurylid Jens Meiners.

Opel Astra is German Compact Car of the Year

De award en de jury

De jury van de onderscheiding bestaat uit 27 onafhankelijke auto-experts en -journalisten. Bij de beoordeling van de auto’s wordt gelet op rijgedrag, praktisch gebruiksgemak, comfort en nog vele andere zaken. De award heeft vijf categorieën: compacte auto’s, premium auto’s, luxe auto’s, auto’s met nieuwe aandrijfvormen en sportauto’s. De in aanmerking komende auto’s worden geselecteerd op basis van prijs en beschikbaarheid in de markt. De German Car of the Year-verkiezing werd in 2019 voor het eerst gehouden.

Opel Astra is German Compact Car of the Year