Skip To Content
Home

Opel Astra wint Gouden Stuurwiel 2022Twintigste Gouden Stuurwiel voor Opel

De nieuwe Opel Astra mag alweer het volgende succes op zijn naam schrijven. De compacte middenklasser is onderscheiden met het Gouden Stuurwiel 2022 in de categorie Beste Auto tot € 50.000,-. Een heel mooie prijs, want de ranglijst komt grotendeels tot stand door het publiek.

Opel Astra wint Gouden Stuurwiel 2022

Prijs van pers en publiek

Het Gouden Stuurwiel wordt al sinds 1976 uitgereikt door BILD am Sonntag. Sinds 2009 is dat in samenwerking met AUTO BILD. De lezers van AUTO BILD bepalen in de eerste plaats wat hun favoriete nieuwe auto’s zijn. Daaruit ontstaat een lijst finalisten. Die auto’s worden door journalisten, coureurs en andere auto-experts uitgebreid getest volgens de criteria van AUTO BILD. Op basis daarvan wordt de winnaar uitgeroepen.

Opel Astra wint Gouden Stuurwiel 2022

Derde overwinning op rij

Met deze nieuwe overwinning mag Opel voor het derde jaar op rij een Gouden Stuurwiel in ontvangst nemen. In 2020 sleepte de Opel Corsa-e de prijs in de wacht en in 2021 kreeg de Opel Mokka-e de onderscheiding. Dit jaar gaat de eer dus naar de nieuwe Opel Astra, die wordt geroemd om zijn combinatie van geslaagde design en innovatieve technologieën voor het grote publiek.

Opel Astra wint Gouden Stuurwiel 2022

Gouden Stuurwiel nummer 20

Daarnaast zorgt het nieuwste Gouden Stuurwiel voor een mijlpaal, want het is alweer de twintigste keer dat Opel de prijs in ontvangst mag nemen. De eerste keer was in 1976, kort na de oprichting van de onderscheiding. De eer ging toen naar de Opel Senator A.

Opel Astra wint Gouden Stuurwiel 2022