Skip To Content
Home

Mijlpaal: 75 miljoenste Opel geproduceerdMijlpalen en jubilea wisselen elkaar in 2022 af

2022 is een feestelijk jaar voor Opel. Zo zijn er meerdere jubilea te vieren. Het merk Opel bestaat dit jaar 160 jaar, de Opel Corsa werd 40 jaar geleden geïntroduceerd en het is 30 jaar geleden dat de fabriek in Eisenach werd geopend. Ook is dit jaar een belangrijke mijlpaal bereikt: de 75 miljoenste Opel is geproduceerd.

75 miljoenste Opel geproduceerd

Opel Grandland GSe zorgt voor dubbel feest

De eer van de 75 miljoenste Opel gaat naar de geëlektrificeerde Opel Grandland GSe, die nog maar net is onthuld. Daarmee vindt de mijlpaal ook nog eens plaats in de fabriek in Eisenach: dubbel feest dus. De Opel Grandland GSe is de nieuwste toevoeging aan het nieuwe GSe-aanbod, waarmee Opel de legendarische letters in een nieuw jasje herintroduceert. Ook van de Opel Astra is een nieuwe GSe-uitvoering.

75 miljoenste Opel geproduceerd

Eerdere mijlpalen

De miljoenste geproduceerde Opel liep in 1940 van de band, een Kapitän. Dat was destijds een vooruitstrevende auto met zelfdragende carrosserie en onafhankelijke wielophanging. De twee miljoenste auto werd al in 1956 geproduceerd en was eveneens een Kapitän. Opel had met deze mijlpalen een van de hoogste productiecijfers van alle Duitse autofabrikanten. Om dat te vieren verscheen een speciale jubileumauto met een coating van 24-karaats goud op de chroomdelen.

Daarna gaat het snel. In 1971 wordt al de tien miljoenste auto geproduceerd, een Rekord C Caravan. In 1983 wordt alweer de twintig miljoenste auto bereikt, een Senator CD. Nog binnen hetzelfde decennium volgt de 25 miljoenste Opel: een Omega A Caravan. In 1999 rolt de 50 miljoenste Opel van de band, ook weer een Omega.

75 miljoenste Opel geproduceerd

Bewijs van goede aanpak

Deze productiemijlpaal is voor Opel het bewijs van zijn goede aanpak. Al vanaf het begin zet het merk zich in om innovatieve technologieën bereikbaar te maken voor het grote publiek. Een belangrijk onderdeel daarvan is elektrificatie. Momenteel zijn al bijna alle Opel-modellen leverbaar met geëlektrificeerde of zelfs volledig elektrische aandrijving. Welke Opel de volgende productiemijlpaal op zijn naam gaat zetten is natuurlijk nog niet bekend, maar dat dat een volledig elektrisch model gaat zijn staat vast.

75 miljoenste Opel geproduceerd