Skip To Content
Home

Opel Grandland als sportieve GSeSportiviteit en plug-in hybride gaan uitstekend samen

Opel herintroduceert de sportieve letters GSe. Na de onthulling van de nieuwe Opel Astra GSe breidt het GSe-aanbod snel uit. Opel presenteert nu namelijk ook de Grandland GSe. Dit nieuwe, sportieve topmodel combineert de prestaties van een sportauto met de veelzijdigheid en stijl van een SUV. Best een bijzonder aanbod, want dergelijke ‘performance-SUV’s’ zijn doorgaans alleen te vinden in het duurdere segment. Opel biedt er nu ook een aan in het bereikbare C-SUV-segment.

De Opel Grandland is er nu ook als GSe

Indrukwekkende prestaties

Het hernieuwde GSe-label staat voor ‘Grand Sport electric’. Daarom is het sportieve topmodel van de Grandland een plug-in hybride. Een 1,6-liter viercilinder turbobenzinemotor zorgt samen met twee elektromotoren voor een systeemvermogen van liefst 221 kW (300 pk). Dat terwijl het gemiddelde brandstofverbruik slechts 1,3 l/100 km (WLTP) bedraagt. De 100 km/u is al in 6,1 seconden bereikt en de topsnelheid ligt op 235 km/u.

De Opel Grandland is er nu ook als GSe

Modelspecifieke aanpassingen

Als GSe is de Opel Grandland voorzien van een aangepaste besturing en een onderstel met McPherson-veerpoten voor en een multilink-achteras. Ook vering en demping zijn verstevigd en afkomstig van KONI. Ze combineren rijdynamiek met rijcomfort, zodat de rijeigenschappen op beide gebieden uitblinken.

De Opel Grandland is er nu ook als GSe

Uiterlijk duidelijk herkenbaar

Uiterlijk is de Opel Grandland GSe voorzien van verschillende kenmerkende GSe-details. Bijvoorbeeld de opvallende diffusor achter, 19-inch lichtmetalen wielen en verschillende GSe-logo’s. Optioneel is een zwarte motorkap en het interieur is standaard voorzien van AGR-gecertificeerde sportstoelen met alcantara bekleding.