Skip To Content
Home

De Opel Rocks-e gaat als de brandweerRood, wendbaar en elektrisch

De Opel Rocks-e is voor iedereen. Jonge bestuurders, forenzen, bezorgdiensten, noem maar op. Zelfs de brandweer kan nu aan dat lijstje worden toegevoegd. Het brandweerkorps van Rüsselsheim heeft er namelijk een in dienst genomen. De Rocks-e brandweerauto is ontwikkeld in samenwerking met de brandweer, de Advanced Engineering-afdeling van Opel en OSV (Opel Special Vehicles).

Opel Rocks-e als brandweerauto

Speciale one-off, gewoon in dienst

De brandweer-Rocks-e is een speciale one-off, maar volledig functioneel. Natuurlijk is hij brandweerrood, maar ook heeft hij gewoon een sirene, zwaailichten, noodnummers en overige brandweeruitrusting. Die past mooi in de vele opbergvakken van het interieur. De Rocks-e wordt dan ook gewoon ingezet bij eventuele incidenten op het Opel-fabrieksterrein.

Opel Rocks-e als brandweerauto

Zelfs ín gebouwen

Dankzij de uitstekende wendbaarheid van de Opel Rocks-e, zoals de draaicirkel van slechts 7,20 m, kan de brandweer namelijk snel en gemakkelijk tot in de kleinste hoekjes van het fabrieksterrein komen. De actieradius van 75 kilometer (WLTP) is daarvoor ook meer dan genoeg. Dankzij de volledig elektrische aandrijving kan de Rocks-e zelf tot in de gebouwen rijden.

Opel Rocks-e als brandweerauto