Skip To Content
Home

Autorijden op je 16e? Opel maakt het mogelijkElektrische Opel Rocks-e komt naar Nederland!

Autorijden op je 16e met Opel

Als je graag wilt autorijden, lijkt het een eeuwigheid te duren voordat je eindelijk 18 bent. Gelukkig biedt Opel uitkomst. Met de nieuwe Opel Rocks-e mag je namelijk al op pad vanaf je 16e. De Rocks-e mag je besturen met je scooterrijbewijs (of rijbewijs B natuurlijk), terwijl hij in tegenstelling tot zo’n scooter gewoon een dak en twee volwaardige zitplaatsen biedt. Combineer dat met de lage gebruikskosten en handige oplaadmogelijkheden en je hebt je ideale eerste auto.

Autorijden op je 16e met Opel

Ideaal voor in de stad

Met een lengte van slechts 2,41 meter, een breedte van 1,39 meter (exclusief buitenspiegels) en een draaicirkel van slechts 7,2 meter is de Opel Rocks-e lekker compact en wendbaar. Met ruim 63 liter bagageruimte bij de voetenruimte aan de passagierszijde is de Rocks-e ook vanbinnen lekker praktisch. Ook achter de stoelen zijn nog opbergvakken en in tegenstelling tot een scooter is de Rocks-e ook in weer en wind comfortabel te gebruiken.

Autorijden op je 16e met Opel

Opladen: zo gedaan

De Opel Rocks-e heeft een actieradius van 75 km. Ruim voldoende voor je stadsritten dus. Met een continuvermogen van 6 kW (8 pk) en een piekvermogen van 9 kW (12 pk) tijdens accelereren ben je ook lekker vlot onderweg. Het opladen van de 5,5 kWh-batterij duurt ongeveer 3,5 uur aan een huishoudelijk stopcontact. Met een optionele adapter kan je ook gebruikmaken van een openbare laadpaal. Opladen is dus geen enkel probleem.

Autorijden op je 16e met Opel

Opel Rocks-e in drie varianten

De Opel Rocks-e is leverbaar in drie eigenzinnige varianten. De tweekleurige uitvoering, LED-verlichting en het panoramadak krijg je standaard. Wil je nog wat meer opvallen? Dan bieden de uitvoeringen Klub en Tekno uitkomst met onder andere speciale wieldoppen en stoere zwarte striping. Bij de Klub wordt dat aangevuld met grijze aankleding, bij de Tekno krijg je gele accenten vanbinnen en vanbuiten.

Autorijden op je 16e met Opel

Prijzen

Wat de Opel Rocks-e in Nederland gaat kosten is nog niet bekend, maar het bedrag zal in ieder geval ruim onder de 10.000 euro liggen. Daarmee is hij een stuk goedkoper dan traditionele stadsauto’s en dan hebben we het nog niet eens gehad over de lage gebruikskosten. De kans is groot dat je zelfs goedkoper uit bent dan wanneer je met het OV zou reizen!

Autorijden op je 16e met Opel