Skip To Content
Home

De historie van de Opel-stationwagens – Deel 8De Opel Astra H Caravan

Opel heeft een lange en succesvolle historie met stationwagens. Van de eerste Kadett tot de huidige Astra. In een serie blogs staan wij eens stil bij deze Opel stationwagens. In dit achtste deel: de Astra H Caravan.

Voor ieder wat wils

In 2004 verschijnt de Opel Astra H. Met twaalf verschillende motoren met vermogens van 90 tot 240 pk en liefst zeven carrosserievarianten biedt de Astra H een uitzonderlijk compleet aanbod. Dat er voor ieder wat wils tussen zit blijkt ook wel uit de verkoopaantallen: als in 2010 de productie stopt zijn er meer dan 2,7 miljoen exemplaren verkocht.

De historie van Opel stationwagens: de Astra H Caravan

Vliegende start

Net als zijn voorganger maakt de Opel Astra H indruk met een progressief design, goede rijdynamiek en vele technische innovaties. De autopers is dan ook enthousiast en de Astra H wint verschillende vergelijkingstests met concurrenten. Zo maakt de Caravan indruk met zeer veel interieurruimte voor zowel passagiers als bagage.

De historie van Opel stationwagens: de Astra H Caravan

Technische innovaties

In Opel-traditie maakt de Astra H verschillende innovaties bereikbaar voor het grote publiek. Bijvoorbeeld IDSPlus, het adaptieve onderstel met elektronisch aangestuurde demping. Zoiets is tot dat moment alleen te vinden in zeer luxe auto’s of in sportauto’s. Destijds ook bijzonder zijn de adaptieve koplampen met dynamische bochtverlichting. Mede daardoor zet de Astra G ook op gebied van veiligheid weer de maatstaf in zijn segment.

De historie van Opel stationwagens: de Astra H Caravan