Skip To Content
Home

De historie van de Opel-stationwagens – Deel 5De Opel Kadett E Caravan

Opel heeft een lange en succesvolle historie met stationwagens. Van de eerste Kadett tot de huidige Astra. In een serie blogs staan wij eens stil bij deze Opel stationwagens. In dit vijfde deel: de Kadett E Caravan.

Bestverkochte Opel ooit

Ook de tweede voorwielaangedreven Opel Kadett is al snel een groot succes. Hij wordt uitgeroepen tot Auto van het Jaar 1984 en in zijn productieperiode van 1984 tot 1991 zijn liefst 3.779.289 exemplaren geproduceerd. Daarmee is de Kadett in zijn tijd de bestverkochte Opel ooit. In ons land verkoopt de Kadett zelfs zo goed dat het bijna een ‘nationale auto’ is geworden. Buiten Europa blijft de Kadett nog tot 1995 in productie en onder andere merknamen en later in gemoderniseerde vorm gaat hij zelfs nog door tot 2016!

De historie van Opel stationwagens: de Kadett E Caravan

Ongekend aerodynamisch

Hoewel de Kadett E technisch nog voor een groot deel is gebaseerd op zijn voorganger, onderscheidt hij zich duidelijk door zijn vloeiende, gestroomlijnde vorm. Daarmee liep hij in zijn tijd echt vooruit. Dankzij liefst 1.200 uur fijn slijpen in de windtunnel bedraagt de luchtweerstandscoëfficiënt slechts 0,32. Sensationeel in die tijd.

De historie van Opel stationwagens: de Kadett E Caravan

30.000 km lange reis

Ook de Opel Kadett Caravan valt weer in de smaak bij het grote publiek. De twee- en vierdeurs stationwagen is in veel landen de bestverkochte stationwagen in zijn segment. Twee exemplaren vallen in het bijzonder op. In 1987 beginnen twee Opel Kadett Caravans met 54 pk sterke dieselmotor aan een 30.000 kilometer lange tocht van Alaska naar Tierra del Fuego. Natuurlijk komen beide auto’s veilig aan op hun bestemming.

De historie van Opel stationwagens: de Kadett E Caravan