Skip To Content
Home

De historie van de Opel-stationwagens – Deel 9De Opel Astra J Sports Tourer

Opel heeft een lange en succesvolle historie met stationwagens. Van de eerste Kadett tot de huidige Astra. In een serie blogs staan wij eens stil bij deze Opel stationwagens. In dit negende deel: de Astra J Sports Tourer.

Caravan wordt Sports Tourer

In 2010 komt de Opel Astra J op de markt. Misschien wel de grootste verandering ten opzichte van zijn voorganger is de naam van de stationwagen. Het vertrouwde Caravan wordt ingeruild voor Sports Tourer. Stationwagens zijn namelijk niet meer alleen praktische gezins- of zelfs bedrijfswagens, maar volwaardige familieauto’s geworden. Om daarop aan te sluiten heten Opel stationwagens voortaan Sports Tourer.

De historie van Opel stationwagens: de Astra J Sports Tourer

Op vele punten verbeterd

Zo ziet de Opel Astra J Sports Tourer er een stuk dynamischer uit dan zijn voorganger. Ook de praktische eigenschappen zijn verder verbeterd. Dankzij het slimme Flex-Fold-systeem voor de zitplaatsen achterin biedt de Astra J Sports Tourer liefst 1.500 liter aan bagageruimte. Optioneel is het adaptieve FlexRide-onderstel, waarmee het dynamische potentieel van de Astra volledig wordt benut.

De historie van Opel stationwagens: de Astra J Sports Tourer

Extra veiligheid

Ook maakt de nieuwe Astra verschillende assistentiesystemen, die debuteerden bij de Insignia, beschikbaar voor het grote publiek. Zo kan de auto verkeersborden herkennen en op basis daarvan waarschuwen voor snelheidslimieten of inhaalverboden. Ook waarschuwt de Astra voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook. Voor nog meer veiligheid schijnen de koplampen voortaan verder de bocht in en schakelt het grootlicht automatisch in en uit wanneer nodig.

De historie van Opel stationwagens: de Astra J Sports Tourer