Skip To Content
Home

De historie van de Opel-stationwagens – Deel 11De Opel Astra L Sports Tourer

Opel heeft een lange en succesvolle historie met stationwagens. Van de eerste Kadett tot de huidige Astra. In een serie blogs staan wij eens stil bij deze Opel stationwagens. In dit elfde deel: de Astra L Sports Tourer.

Geëlektrificeerde aandrijving

Met de nieuwe Opel Astra begon Opel in 2021 aan een nieuw hoofdstuk. Voor het eerst is Opels succesvolle middenklasser namelijk leverbaar met een geëlektrificeerde aandrijflijn. Dat geldt ook voor de Sports Tourer. Vanaf introductie is de nieuwe Opel Astra leverbaar als plug-in hybride, maar in 2023 komt daar ook een volledig elektrische versie bij. Ook hier: dat geldt ook voor de Sports Tourer. Daarmee is het een van de eerste volledig elektrische stationwagens.

De historie van Opel stationwagens: de Astra L Sports Tourer

Meerdere primeurs

De nieuwe Opel Astra heeft meer primeurs in huis. Zo is de Sports Tourer de eerste Opel stationwagen met het nieuwe Opel Vizor merkgezicht en de digitale Pure Panel-cockpit. Optioneel is een stijlvolle tweekleurige carrosserie. Die carrosserie is op zijn beurt dynamisch vormgegeven, maar zonder een overdaad aan lijnen en vormen.

De historie van Opel stationwagens: de Astra L Sports Tourer

Efficiënt ruimtegebruik

Ook met de nieuwe Opel Astra Sports Tourer laat Opel weer zien dat het efficiënt omgaat met de beschikbare ruimte aan boord. De totale lengte van de auto is zes centimeter korter dan het vorige model, maar de wielbasis is zeven centimeter langer. Dat komt allemaal ten goede aan het zitcomfort achterin en aan de bagageruimte.

De historie van Opel stationwagens: de Astra L Sports Tourer