Skip To Content
Home

De historie van de Opel-stationwagens – Deel 2De Opel Kadett B Caravan

Opel heeft een lange en succesvolle historie met stationwagens. Van de eerste Kadett tot de huidige Astra. In een serie blogs staan wij eens stil bij deze Opel stationwagens. In dit tweede deel: de Kadett B Caravan.

Ruimtekoning

De Opel Kadett A krijgt al vrij snel een opvolger in de vorm van de Kadett B. Die komt in 1965 op de markt. Met ruim vier meter lengte is de Kadett B een stuk groter dan zijn voorganger. Die extra lengte komt vooral ten goede aan de laadruimte: die is liefst 1,57 meter lang. Dat is tegenwoordig nog steeds veel. Ook niet onbelangrijk: de Kadett Caravan is voortaan leverbaar met vier portieren.

De historie van Opel stationwagens: de Kadett B Caravan

Meer vermogen

Niet alleen de lengte neemt toe, ook het motorvermogen. De motor van het voorgaande model wordt opgeboord tot een inhoud van ongeveer 1,1 liter. In standaarduitvoering levert de motor 45 pk, maar de S-versie schopt het dankzij een hogere compressie tot 55 pk.

(Export)succes

Opnieuw wordt de Kadett een succes, met deze keer meer dan 2,6 miljoen geproduceerde exemplaren van 1965 tot 1973. Dat succes blijft niet beperkt tot zijn thuisland of zelfs maar Europa. Ongeveer de helft van alle exemplaren wordt buiten Duitsland verkocht, verdeeld over liefst 120 landen wereldwijd.

De historie van Opel stationwagens: de Kadett B Caravan