Skip To Content
Home

De historie van de Opel-stationwagens – Deel 3De Opel Kadett C Caravan

Opel heeft een lange en succesvolle historie met stationwagens. Van de eerste Kadett tot de huidige Astra. In een serie blogs staan wij eens stil bij deze Opel stationwagens. In dit derde deel: de Kadett C Caravan.

Een Kadett C voor iedereen

De Opel Kadett C heeft vele gezichten. Van een efficiënte gezinsauto of praktische stationwagen tot een sportieve sportcoupé in strijdlustige kleuren: de GT/E. Voor nu kijken we natuurlijk alleen naar die stationwagen. Die komt in 1973 als eerste op de markt met twee portieren, maar vanaf 1976 is hij er nog als nog praktischer vierdeurs. Wederom valt het model goed in de smaak: de productie loopt tot 1979 en in die periode worden liefst 1,7 miljoen exemplaren verkocht.

De historie van Opel stationwagens: de Kadett C Caravan

Goede rijeigenschappen

De Opel Kadett C valt op door zijn heldere, strakke design, maar biedt ook onderhuids het nodige nieuws. Zo heeft de auto een voorwielophanging met dubbele wishbones, wat de rijeigenschappen ten goede komt. De populairste motor wordt uiteindelijk de 1,2-liter benzinemotor met 44 kW (60 pk) en 88 Nm koppel. Bescheiden, maar prima waarden voor die tijd.

De historie van Opel stationwagens: de Kadett C Caravan

Lovende kritieken

De Opel Kadett C wordt niet alleen gewaardeerd door de vele Opel-klanten, maar ook door de pers. Zo schreef Auto Motor und Sport, een bekende titel in Duitsland, in 1973: “De Kadett rijdt niet alleen uitzonderlijk goed, hij is ook doordacht ontworpen en goed gebouwd. Er is maar weinig onderhoud nodig, hij is onderhoudsvriendelijk en voordelig in gebruik.”

De historie van Opel stationwagens: de Kadett C Caravan