Skip To Content
Home

Eerste blik op Manta GSe ElektroMODVolledig elektrisch

Opel Manta GSe ElektroMOD

Daar is ie dan: de Opel Manta GSe ElektroMOD! De Manta GSe ElektroMOD herinnert duidelijk aan de Opel Manta A uit 1970. Onder de iconische zwarte motorkap heeft de viercilinder benzinemotor plaatsgemaakt voor een krachtige elektromotor. Bovendien blijkt het design van de Manta bijzonder tijdloos te zijn.

Gepassioneerd

“De Manta GSe ElektroMOD is het werk van gepassioneerde ontwerpers, 3D-modellers, ingenieurs, technici, monteurs, product- en merkexperts”, legt Pierre-Olivier Garcia, Opel Global Brand Design Manager, namens het Manta GSe-team uit. “Het zijn allemaal Opel-liefhebbers in hart en nieren, die van auto’s houden en het leuk vinden om nieuwe dingen te ontwikkelen. Met de Manta GSe slaan we een brug tussen de geweldige Opel-traditie en een begeerlijke, duurzame toekomst. Deze mix van tijdgeest en moderniteit is echt fascinerend.”

Opel Manta GSe ElektroMOD

Neongeel

De originele Manta was met zijn geometrische vormgeving van koplampen, grille en ‘Blitz’ al de inspiratie voor het nieuwe Opel-gezicht, de Vizor die momenteel te zien is op de Mokka en de Crossland. Nu laat de Opel Manta GSe ElektroMOD dit design zien – op de meest innovatieve manier – met de expressieve Pixel-Vizor. Want ook direct opvalt is de neongele carrosserie.

Grille als beeldscherm

De zogeheten Opel Pixel-Vizor – noem het maar een grille met beeldscherm - strekt zich als een vizier uit over de breedte van de auto. Met het gehele oppervlak van de Pixel-Vizor kan de Manta GSe communiceren met zijn omgeving. “My German heart has been ELEKTRified”, staat er op de nieuwe voorzijde. “I am on a zero e-mission”, “I am an ElektroMOD”. Het ene moment geeft de Manta GSe uitleg, het andere moment zwemt het silhouet van een mantarog over de Pixel-Vizor.

Opel Manta GSe ElektroMOD

Eigen initiatief

Op eigen initiatief begon het team achter de Manta GSe dit ‘droomautoproject’. In veel brainstormsessies werd het plan uitgewerkt. In de opslag van Opel Classic werd een geschikte Manta A gevonden, die stond te wachten op restauratie. Vanaf dat moment was iedereen gegrepen door de pure passie voor auto’s. Het enthousiasme inspireerde direct ook de autoliefhebbers in Opels management – en het idee van een ElektroMOD werd realiteit.

Meer details

Momenteel legt Opel in Rüsselsheim de laatste hand aan de nieuwe Opel Manta GSe ElektroMOD. Op 19 mei 2021 presenteert Opel de neo(n)klassieker en al zijn fascinerende details.