Skip To Content
Home

Groot nieuws: naam Manta keert terug!3x belangrijk nieuws van Opel

Opel Manta

Fans opgelet! De Manta keert terug in de line-up, maar dan wel volledig elektrisch. Opel CEO Michael Lohscheller praat je bij.

Manta returns!

De Opel Manta is een iconisch model die de harten van vele autoliefhebbers heeft gestolen. Nog altijd is de groep Manta-liefhebbers groot. Voor die mensen – maar feitelijk voor iedereen – heeft Opel fantastisch nieuws. De Opel Manta keert terug in de line-up. Dit besluit is genomen op basis van de geweldige feedback die Opel kreeg na de onthulling van de Opel Manta GSe ElektroMOD.

Inspiratie voor de toekomst

Lohscheller: “De Manta is een echt icoon in de geschiedenis van ons merk en een inspiratie voor de toekomst. Halverwege dit decennium nemen we een nieuwe Manta in serieproductie. Puur elektrisch natuurlijk.” Meer details over de Opel Manta-e maakt Opel in de toekomst bekend.

2028

Over elektrisch gesproken: vanaf 2028 produceert de Duitse autofabrikant louter nog volledig elektrische modellen voor de Europese markt, de belangrijkste markt voor Opel. Lohscheller: "Dit toont aan hoe groot de toewijding van Opel is aan elektrische mobiliteit. De toekomst van de auto-industrie is elektrisch en Opel maakt daar deel van uit. Opel vindt zichzelf opnieuw uit en transformeert tot een jong, groen, cool en wereldwijd merk. We zijn op weg naar een CO2-neutrale toekomst, helemaal nu CO2 de nieuwe ‘valuta’ in onze branche is.”

Michael Lohscheller

China, here we come!

Tot slot heeft Opel nog meer nieuws: het merk keert terug naar de Chinese markt. Lohscheller: “We hebben beloofd dat Opel een wereldspeler wordt en dat gaan we waarmaken. China is de grootste automarkt ter wereld en we zijn er zeker van dat we daar winstgevend zullen groeien. Chinese klanten kunnen uitkijken naar onze producten en Opel als toegankelijk Duits merk.”

Elektrificatie-offensief

Opel zit midden in een uitgebreid elektrificatie-offensief. Het merk biedt in 2021 al negen geëlektrificeerde modellen aan en tegen 2024 zijn van alle modellen ook geëlektrificeerde versies leverbaar. Opel voert nu al diverse volledig elektrische modellen, zoals de Corsa-e, Mokka-e, Combo-e, Vivaro-e en Movano-e. Plug-in hybrides heeft Opel in de vorm van de Opel Grandland Hybrid. Ook van de nieuwe generatie Opel Astra verschijnt een versie met plug-in hybride aandrijflijn.