Skip To Content
Home

Orderboeken nieuwe Opel Grandland geopend!Zeer rijke standaarduitrusting

Opel Grandland

Opel opent de orderboeken van de nieuwe Opel Grandland. Prijzen beginnen bij 34.999 euro en de productie start komend najaar in het Duitse Eisenach. De standaarduitrusting is bijzonder rijk. Bovendien levert Opel diverse efficiënte aandrijflijnen, waaronder twee plug-in hybrides.

Standaarduitrusting

Opel rust de nieuwe Grandland standaard uit met onder meer Forward Collision Warning met voetgangersherkenning en automatische noodremfunctie, Lane Keeping Assist, verkeersbordherkenning, vermoeidheidsdetectie en een cruise control met snelheidsbegrenzer. Ook een 7-inch informatiedisplay en 7-inch centraal touchscreen zijn standaard. Dit systeem ondersteunt ook Apple CarPlay en Android Auto.

Opel Grandland

Business Edition

In de uitvoering Business Edition kunnen kopers rekenen op extra veiligheids- en assistentievoorzieningen zoals parkeerhulp voor en achter, automatische parkeerassistent, achteruitrijcamera en dodehoekdetectie. Verder is de Business Edition uitgerust met het infotainmentsysteem Multimedia Navi Pro met een 10-inch centrale touchscreen en een 12-inch informatiedisplay. Deze twee displays vormen samen het Pure Panel en lijken één geheel te vormen.

Opel Grandland

Motoren

Aansprekende prestaties worden geleverd door de 96 kW (130 pk) sterke 1,2-liter turbobenzinemotor. Er zijn ook twee plug-in hybrideversies beschikbaar voor de luxere uitvoering Business Elegance waarmee 59 kilometer (volgens WLTP) volledig elektrisch en dus emissievrij kan worden gereden. De prijzen van de nieuwe Opel Grandland Hybrid beginnen bij 42.949 euro voor de Business Elegance.

Opel Grandland

Opel Grandland Hybrid en Hybrid4

Zoals gezegd levert Opel twee plug-in hybride versies van de nieuwe Grandland. De eerste heet Hybrid en de andere Hybrid4. De Hybrid-versie heeft een 1,6-liter turbobenzinemotor en een elektromotor die elkaar ondersteunen en samen via een geëlektrificeerde 8-traps automaat de voorwielen aandrijven. De elektromotor wordt gevoed door een 13,2 kWh lithium-ion batterij. Het systeemvermogen en -koppel bedraagt 165 kW (224 pk) en 360 Nm, goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 8,9 seconden en een topsnelheid van 225 km/u. In de volledig elektrische modus is de topsnelheid begrensd op 135 km/u.

Opel Grandland

Hybrid4

De tweede plug-in hybridevariant van de Opel Grandland is de Hybrid4. Deze combineert de aandrijflijn van de Hybrid met een extra elektromotor op de achteras. Daarmee biedt de Hybrid4 niet alleen vierwielaandrijving, maar ook een hoger systeemvermogen van 221 kW (300 pk). De topsnelheid bedraagt in dit geval 235 km/u.

Opel Grandland

Intelli-Lux LED® Pixel Light

De top-SUV van Opel is leverbaar met adaptieve Intelli-Lux LED® Pixel Light. Deze koplamptechnologie bevat in totaal 168 LED-elementen – 84 per koplamp, net als bij de Opel Insignia. Het zorgt voor een naadloze aanpassing van de lichtbundel aan de rijsituatie en de omgeving, zonder dat medeweggebruikers verblind worden.

Opel Grandland

Night Vision

De nieuwe Opel Grandland heeft nog een feature die de veiligheid van weggebruikers verder verhoogt – vooral ‘s nachts op donkere landwegen. Het gaat hier om Night Vision. Dit systeem werkt met een infraroodcamera die mensen en dieren tot 100 meter afstand in de rijrichting detecteert op basis van hun temperatuurverschil met de omgeving, waarna de bestuurder wordt gewaarschuwd.

Opel Grandland

Highway Integration Assist

Ook nieuw in combinatie met een automatische transmissie is de Highway Integration Assist. Met behulp van een camera en radarsensoren combineert het systeem verschillende assistentiesystemen. De adaptieve cruise control bewaakt de afstand tot de voorligger in overeenstemming met de ingestelde snelheid en houdt, in combinatie met de actieve rijstrookpositionering, de auto in het midden van de rijstrook. Dankzij ‘Stop & Go’ kan de Opel Grandland met Highway Integration Assist weer vanuit stilstand vertrekken om zijn voorganger te volgen, bijvoorbeeld in files.

Kom hier meer te weten over de nieuwe Opel Grandland.

Opel Grandland

Opel Grandland