Skip To Content
Home

Super-Astra toegevoegd aan Opel Classic CollectionBestaat de eeuwige jeugd?

'Super-Astra'

Bestaat zoiets als de eeuwige jeugd? Vast niet, maar toch komt deze Opel Astra stationwagon uit 2003 wel akelig dicht in de buurt. Deze Opel Astra met 600.000 kilometer op de teller is bijna zo goed als nieuw. Een goede reden om deze Super-Astra toe te voegen aan de Opel Classic Collection.

Elegance

De Astra in kwestie betreft een exemplaar van de late generatie G met onder de motorkap een 80 pk sterke 1,7-liter dieselmotor in Elegance-uitvoering, inclusief extra verwarming. De auto en zijn eigenaar, Opel-medewerker Henning Barth, reden dagelijks ongeveer 100 kilometer van Hunsrück naar het Opel-hoofdkantoor in Rüsselsheim.

'Super-Astra'

Droomteam

De Astra en Henning vormden een droomteam en legden een opmerkelijke 500.000 kilometer af zonder grote reparaties. Henning had de gebruikte Astra met honderdduizend op de teller gekocht voor 5.000 euro. Daarna voegde hij er nog een half miljoen aan toe, zodat er nu 600.000 op de klok staan.

'Super-Astra'

Ongelofelijk

“Het verbazingwekkende is dat de Astra in al die jaren en met deze kilometerstand niet veel verouderd is. Toegegeven, ik zorg er goed voor, maar het is ongelofelijk dat de motor, de versnellingsbak, de turbolader en de hogedrukpomp nooit aandacht nodig hebben gehad. Zelfs de koppeling is nog origineel ”, zegt de trotse Barth na 17 gelukkige jaren met zijn Astra.

'Super-Astra'

Ereplaats

Het gelukkige paar gaat nu echter uit elkaar. Barth heeft zijn betrouwbare Astra aan Opel Classic geschonken. De stationwagen met 600.000 km op de teller krijgt een ereplaats in de collectie van Rüsselsheim, terwijl Barth nog een Astra krijgt, een goed onderhouden J-generatie met een 2.0 dieselmotor van 165 pk. Hij begint ook aan een nieuwe missie: het aantal kilometers van zijn voorganger overtreffen.

'Super-Astra'

Diverse varianten

Opel bood de Astra G tussen 1998 en 2005 aan in zeven carrosserievarianten met 12 motoren. Het vermogen varieerde van 65 pk tot 200 pk. In 2002 kwam er een renpaard bij de stal in de vorm van de Astra OPC, aanvankelijk met 192 pk en later met 200 pk. De Astra G was verkrijgbaar als drie- en vijfdeurs hatchback, vierdeurs sedan, coupé, cabriolet, stationwagen en als bestelbus. Bijna vier miljoen exemplaren van de Astra G verlieten de productielijn.

 

 

'Super-Astra'

'Super-Astra'

'Super-Astra'

'Super-Astra'